„Dacă vreau, trupele ruse ar putea ajunge în două zile nu doar la Kiev, ci şi la Riga, Vilnius, Tallin, Varşovia sau Bucureşti”, i-ar fi spus Putin lui Poroşenko, potrivit relatării acestuia din urmă.

Documentul la care face referire cotidianul german a fost elaborat în urma unei discuţii dintre preşedintele ucrainean şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, după ce amândoi au avut fiecare o conversaţie cu Putin.

Comisia Europeană a refuzat astăzi să comenteze informaţiile apărute în presă referitoare la afirmaţiile ameninţătoare ale preşedintelui rus Vladimir Putin vizând direct ţări europene, transmite AFP.

La începutul acestei luni, cotidianul italian La Repubblica a indicat că în timpul unei convorbiri telefonice între Jose Manuel Barroso şi Vladimir Putin, acest din urmă a refuzat să răspundă unei întrebări legate de prezenţa soldaţilor ruşi în Ucraina, făcând o afirmaţie ameninţătoare: ''Dacă vreau, în două săptămâni iau Kievul'', amintește Agerpres.

Kremlinul a acuzat presa de distorsionarea realităţii, susţinând că este pregătită să facă publică înregistrarea conversaţiei telefonice Putin – Barroso ''pentru a elimina orice neînţelegere''.

După noile informaţii apărute joi în Süddeutsche Zeitung, executivul UE a declarat că nu are intenţia de ''a-şi desfăşura diplomaţia în presă şi nici de a comenta extrase din conversaţii confidenţiale'', potrivit purtătoarei de cuvânt a CE, Pia Ahrenkilde-Hansen.