Evenimentul Zilei > International > Putin, acuzații grave în scandalul Aleksei Navalnîi: „Vor să izoleze Rusia”
Putin, acuzații grave în scandalul Aleksei Navalnîi: „Vor să izoleze Rusia”

Putin, acuzații grave în scandalul Aleksei Navalnîi: „Vor să izoleze Rusia”

Vladimir Putin acuză occidentul că se folosește de scandalul opozantului Aleksei Navalnîi pentru a izola țara pe care o conduce, Rusia.

Vladimir Putin lansează acuzații grave către țările din Occident: se folosesc de scandalul lui Aleksei Navalnîi ca să izoleze Rusia.

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat țările occidentale că se folosesc de Alexei Navalnîi și că alimentează protestele pro-opozant, ca parte a „politicii lor de izolare” a Rusiei.

Putin, acuzații grave pentru Occident: se leagă de Aleksei Navalnîi pentru a izola Rusia

„Oponenţii noştri sau adversarii noştri potenţiali au contat întotdeauna pe persoane ambiţioase, însetate de putere, le-au folosit mereu”, a declarat Putin într-un interviu pentru presa rusă, realizat miercuri, dar difuzat duminică de postul public de televiziune Rossia 24.

Putin a mai evocat și manifestațiile recente. Este vorba despre modul în care oamenii au perceput reîntoarcerea lui Navalnîi în țară.

Susține că acestea au fost alimentate din străinătate în contextul pandemiei de coronavirus.

„Ei se folosesc de acest personaj Aleksei Navalnîi tocmai acum, într-un moment în care cetăţenii tuturor ţărilor de pe glob, şi implicit şi ai noştri, cunosc epuizarea, frustrarea şi insatisfacţia din cauza condiţiilor în care trăiesc, a nivelului veniturilor lor’”, a susţinut preşedintele rus.

Vladimir Putin consideră că succesul Rusiei îi „deranjează” pe cei din Occident. El susține că gestionarea pandemiei, cât și vaccinul Sputnik V, „îi irită” pe ceilalți.

„Cu cât devenim mai puternici, cu atât această politică de izolare este mai puternică”, afirmă el, conform Agerpres.

Aleksei Navalnîi, condamnat la închisoare

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției din Rusia a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare.

Decizia a fost luată de o instanță judiciară din Moscova, care a decis sentința în timpul zilei de marți. Aleksei Navalnîi este acuzat de încălcarea condițiilor unei sentinţe cu suspendare.

Tribunalul districtual Simonovski din Moscova a dispus înlocuirea sentinței primite anterior.

„Sute și mii de oameni nu pot fi închisi”, a declarat Aleksei Navalnîi în timpul audierii sale.

„Chiar îmi doresc ca din ce în ce mai mulți oameni să realizeze asta. Și când vor realiza – pentru că acest moment va veni – această mascaradă va fi destrămată. Pentru că nu puteți închide o țară întreagă”, a mai spus acesta înainte de a fi condamnat.