Evenimentul ZileiInternationalPutin acaparează un ocean întreg. Aici se află un sfert din zăcămintele nedescoperit de petrol și gaze

Putin acaparează un ocean întreg. Aici se află un sfert din zăcămintele nedescoperit de petrol și gaze

Putin acaparează un ocean întreg. Aici se află un sfert din zăcămintele nedescoperit de petrol și gaze
Imaginile surprinse de satelitți arată că Rusia își consolidează prezența militară în Oceanul Artic. Moscova a renovat pistele pentru avioane și a desfășurat sisteme de supraveghere și apărare aeriană.

Imaginile care arată că Rusia își întărește masiv prezența militară în Arctica au apărut la doar câteva zile după ce trei dintre submarinele rachete balistice nucleare ale Moscovei au făcut o demonstrație de forță și au ieșit la suprafață strîpungțnd gheața, iar avioanele sale au survolat Polul Nord.
Facilitățile rusești includ depozite subterană, despre care experții militari spun că ar putea fi folosite pentru torpilele Poseidon 2M39 – niște drone subacvatice care pot fi lansată dintr-un submarin și care au focoase nucleare.Fantoma din Battersea înspăimântă Marea Britanie. Nici astăzi fenomenele paranormale nu pot fi explicate


Noile imagini din satelit dezvăluie, de asemenea, că Rusia a îmbunătățit vechile baze ale Războiului Rece, dar a construit și noi facilități în peninsula Kola, lângă orașul Murmansk.Imaginile prin satelit furnizate CNN de firma de tehnologie spațială Maxar dezvăluie, arară de asemenea, avioane de luptămulti-rol și bombardiere, precum și noi sisteme radar în apropierea statului american Alaska.

Moscova vrea să pună mâna pe Marele Nord

Moscova a acordat prioritate consolidării prezenței sale militare în regiunea arctică, despre care se crede că deține până la un sfert din petrolul și gazele nedescoperite ale Pământului.
Putin a citat în trecut estimări care ridică valoarea bogățiilor minerale arctice la 22 trilioane de lire sterline.Rusia, SUA, Canada, Danemarca și Norvegia au încercat să-și afirme jurisdicția asupra unor părți din Arctica, deoarece micșorarea gheții polare deschide noi oportunități pentru exploatarea resurselor și deschiderea de noi căi de transport maritim.

Americanii simt pericolul

„Există în mod clar o provocare militară din partea rușilor din Arctica”, a declarat pentru CNN un înalt oficial al Departamentului de Stat al SUA.
„Asta are implicații pentru Statele Unite și aliații săi, pentru că rușii încearcă sî obțină capacitatea de a-și proiecta puterea până în Atlanticul de Nord.”

Oficialii SUA se tem că, toate aceste obiective militare de pe teritoriul Rusiei, ar putea fi folosite pentru controlul asupra altor zone ale Arcticii.„Topirea se desfășoară mai repede decât au prezis sau credeau posibili oamenii de știință acum câțiva ani”, a spus oficialul din Departamentului de Stat.


Germanii mor din cauza “fricilor paranoice” ale Angelei Merkel. Explicațiile unui dezastru


„Rusia renovează aerodromurile și instalațiile radar din epoca sovietică, construiește noi porturi și centre de căutare și salvare și își construiește flota de spărgătoare de gheață cu funcționare nucleară și convențională”, a declarat locotenentul colonel Thomas Campbell, purtător de cuvânt al Pentagonului. .

„De asemenea, își extinde rețeaua de sisteme de rachete de apărare aeriană și de coastă, consolidându-și astfel capacitățile de anti-acces și de refuzare a zonei pe porțiuni cheie din Arctica”, a adăugat el, potrivit Daily Mail.

Putin o are la mână pe regina Marii Britanii. Informațiile pot „răsturna dinastia”


Accesează: