Evenimentul Zilei > Actualitate > Puteţi crede aşa ceva? Un restaurant și-a șocat clienții. Ce au primit în pahare
Puteţi crede aşa ceva? Un restaurant și-a șocat clienții. Ce au primit în pahare

Puteţi crede aşa ceva? Un restaurant și-a șocat clienții. Ce au primit în pahare

Un restaurant oferă clienților săi o experiență unică în Europa: consumul de apă reciclată de la toaletele sale şi de la bucătărie după spălarea vaselor.

Sistemul de purificare a apei, prezentat pe 10 octombrie în această municipalitate a Flandrei situată în apropiere de Kortrijk, la aproximativ zece kilometri de granița cu Franța, nu este doar rezultatul unui moft: permite instituțiilor care nu sunt conectate la sistemul de canalizare să utilizeze cât mai bine apa lor, relatează VRT News.

Concret, după spălare vaselor la chiuveta de bucătărie apa este purificată o singură dată – și servește pentru plante – purificată a doua oară, apa devine  potabilă. „Folosim cinci tehnici diferite” , spune un membru al companiei. „La cea de băut se adaugă minerale pentru a o face mai sănătoasă. Această apă este apoi oferită clienților“.

Întrucât Kuurne nu este atașat la canalizare, a fost necesară găsirea unui sistem de purificare a apei. Iar soluția descoperită poate transforma apa din toalete în apă potabilă.La prima vedere, ideea pare complet nebună, dar pentru consumator nu se schimbă nimic. „Același miros, același gust”, spune un client intervievat de VRT – care a făcut această descoperire interesantă.