CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO
Principalele derdeluşuri ale Capitalei, din Parcurile Tineretului, Circului şi de pe "Ţăcălia" de lângă Academia Militară din parcul Romniceanu, din Politehnică sau de pe străzile Demostene Botez sau Ana Davila, din dealul Cotrocenilor, au luat locul filmelor de la mall. Şi mai ales al orelor pierdute pe reţelele de socializare sau pe jocurile de pe calculatoare ca NBA 2014, Counterstrike, Mind Craft, World of Tanks sau League of Legends.
Roşii în obraji şi transpiraţi de plăcere, care pe sănii, saci de plastic, snowboard-uri sau chiar pe capace de WC, copiii au invadat pârtiile Capitalei. Ieri, la prânz, Ştefan Negru, elev într-a XI-a la Liceul "Traian Vuia", împreună cu Laura Rus – prietena sa dintra X-a de la Liceul "Ion Creangă" – s-au dat cu celofanul pe derdeluşul din Tineretului până şi-au rupt blugii. Îmbujoraţi, adolescenţii se ţin în braţe: "E mai bine decât cu sania, că-i mai rapid!".
Ciprian Mazilu tocmai o consolează pe prietena sa, Simona Corcău. Ambii au 15 ani, sunt la prima iubire şi s-au dat cu un sac de plastic. Mai urât este că fata şi-a spart buza într-un carambol de săniuţe.
Adrenalina copilăriei
De departe, "cascadorul" pârtiei este Bubu, adică aurel Necula, elev într-a VII-a la Şcoala 74 "Ienăchiţă Văcărescu". Puştiul a sărit cu sania vreo doi metri, după ce s-a proptit într-un dâmb din baza pârtiei. "E mai tare ca pe FB! Aici ai adrenalină, nene!", îţi arată puştiul că a învăţat cuvinte noi. Dar părinţii ştiu unde este şi ce face? "Păi, de ce credeţi că am venit singur! Că nu mă mai lăsau să fac nimic!", bravează Bubu.
Oricum, la orele prânzului, pe derdeluşurile din Tineretului nu prea erau adulţi, semn că părinţii copiilor mai mici nu s-au încumetat să vină cu odraslele lor la primul săniuş din acest an. Iar concluzia comună a tuturor adolescenţilor este că, dacă tot vine viscolul din nou, mai bine le-ar mai da o săptămână de vacanţă.

Te-ar putea interesa și: