IMPORTANT pentru MILIOANE DE ROMÂNI! Punctul de pensie în 2020 va ajunge la 1.775 lei

IMPORTANT pentru MILIOANE DE ROMÂNI! Punctul de pensie în 2020 va ajunge la 1.775 lei

În tot iureşul iscat de viitoarea lege a pensiilor Liviu Dragnea face declaraţii importante. Liderul PSD a spus că se urmăreşte ca pensiile mici să crească, neplafonând însă pensiile mari

"Punctul de pensie va creşte aşa cum a fost prezentat în campanie şi cum e prevăzut în programul de guvernare. Acum este 1.000 de lei de la 1 iulie, va ajunge în 2020 la 1.775, ceea ce e un lucru bun. Va trebui să se pună ordine în sistemul de pensii, ne interesează ca pensiile mici să crească, neplafonând pensiile mai mari. Media în sistemul public este mică, e în jur de 900 de lei, faţă de celălalt sistem unde sunt 3.200 - 3.500 în sistemul pensiilor militare. Problema nu este că media din acel sistem e mare, e OK să fie aşa, problema e că media în sistemul mare, sistemul public, este mică şi acolo trebuie să umblăm. Şi acolo sunt anomalii, sunt disfuncţionalităţi. Este o oarecare dezordine în sistemul public de pensii pe care trebuie să o rezolvăm", a declarat Liviu Dragnea la RTV.

Preşedintele PSD a mai spus că până la 1 septembrie se aşteaptă ca Ministerul Muncii să prezinte o variantă finală a legii pensiilor în Guvern şi ulterior în Parlament:

"Sunt mai multe variante la care lucrează Ministerul Muncii. Va prezenta probabil, până la 1 septembrie o variantă finală în Guvern şi ulterior în Parlament. Nu e un lucru uşor pentru că se strâng şi acolo nişte supărări, dar va trebui să o scoatem, aşa cum am scos şi Legea salarizării, care pune ordine în sistem şi care măreşte salariile tuturor, aşa vom face şi cu Legea pensiilor...Pe de-o parte pensiile vor creşte pentru că ne-am asumat un program de guvernare şi vor creşte datorită punctului de pensie, dar în interiorul sistemului trebuie să punem o ordine raţională, trebuie să fie un sistem raţional, o ierarhie raţională şi un mod de calcul raţional în care fiecare om care contribuie să înţeleagă că este corect ceea ce va primi de la stat după ce va ieşi din serviciu. Acum sunt foarte multe nemulţumiri, foarte multe nedreptăţi. Nu este o coerenţă în sistemul public de pensii pentru că din păcate nu s-a găsit până acum o decizie politică, o determinare politică să se abordeze acest subiect care nu e foarte simplu, dar cred că vom avea capacitatea până la finalul anului să adoptăm această lege", a adăugat Dragnea. 

Ne puteți urmări și pe Google News