Evenimentul Zilei > Economie > PUHOI de turiști în Anglia, după Brexit
PUHOI de turiști în Anglia, după Brexit

PUHOI de turiști în Anglia, după Brexit

Rezervările de zboruri către Marea Britanie au crescut semnificativ din 23 iunie, când alegătorii au votat pentru ieşirea ţării din UE (Brexit) iar lira sterlină a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani, transmite BBC, citată de Agerpres.

În cele 28 de zile care au trecut de la referendum, numărul rezervărilor aeriene a urcat cu 4,3%, creșterile mari venind în special dinspre destinații îndepărtate, precum Hong Kong (30,1%) și SUA (9,2%).

Compania de cercetare a pieţei ForwardKeys a anunţat că Brexitul „a avut un impact pozitiv rapid asupra turismului din Regatul Unit". ForwardKeys, care analizează zilnic 14 milioane de rezervări, pentru a aprecia viitoarele evoluţii din turism, a precizat că principalul factor al majorării rezervărilor către Marea Britanie este, probabil, cea mai favorabilă rată de schimb din ultimele decenii.

După anunţarea rezultatelor referendumului din 23 iunie, lira sterlină a coborât la cel mai scăzut nivel în raport cu dolarul american de după luna septembrie 1985.