În vârstă de 31 de ani cu 43 de meciuri în ringul profesioniştilor, mexicanul a fost învins, în 2017, la Montreal, de românul Ionuţ Ion. Gonzalez este născut în oraşul Los Mochis, din regiunea Sinaloa, unde îşi desfăşoară activitatea celebrul cartel de droguri căruia platforma Netflix i-a dedicat un sezon întreg în serialul Narcos.

Miza meciului dintre cei doi este centura IBA Intercontinental la categoria de greutate semi-mijlocie (69,800 kilograme), la care a urcat de curând Flavius Biea. În momentul de faţă, titlul este deţinut de Josan Gonzalez (21 de victorii din tot atâtea meciuri disputate, toate prin KO), dar rămâne vacant întrucât venezueleanul nu-l va pune în joc în perioada solicitată de International Boxing Association (IBA). Dacă va câştiga centura în cadrul galei Noaptea Spartanilor 2, Flavius Biea nu exclude posibilitatea unui meci cu Josan Gonzalez în România.

În pregătirea meciului, boxerul timișorean va avea joi, 27 iunie, cântarul oficial dar și o confruntare cu mexicanul Jesus Gurrola, pe care îl va întâlni în cadrul galei de vineri seară.