Evenimentul ZileiJustitiePsihiatrie. Magistratul internat la sanatoriu a trimis o motivare copiată la Curtea de Apel București

Psihiatrie. Magistratul internat la sanatoriu a trimis o motivare copiată la Curtea de Apel București

Psihiatrie. Magistratul internat la sanatoriu a trimis o motivare copiată la Curtea de Apel București
Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran a trimis o motivare, pe stick, la Curtea de Apel Bucuresti, după ce nu mai era judecător. Conform Luju.ro, această motivare nu uimea doar prin circumstanțe, ci și prin faptul că era copiată integral dintr-un alt dosar.

Lumea Justiției prezintă motivarea pe care fostul judecător Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran a putut să o croiască în timp ce se află în sanatoriu. „Opera juridică” a fostului judecător se întinde pe 81 de pagini și este departe de a fi originală, susține Luju.ro, care scrie că motivarea sentinței din dosarul Băneasa privind latura civilă reprezintă un uriaș copy-paste din rechizitoriul DNA întocmit de procurorul Nicolae Marin.


Din cele 81 de pagini ale Sentinței nr. 267F, primele 10 pagini conțîn pedepsele aplicate de Ion-Tudoran în dosarul Băneasa, privind latura penală, în vreme ce următoarele 58 de pagini conțin „mijloacele de probă” enumerate cu liniuțe, în sistem de copy-paste din rechizitoriul întocmit de procurorul Nicolae Marin pe când se afla la DNA, astăzi procuror-șef-adjunct la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

Nici continuarea așa-zisei motivări redactate de Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran nu reprezintă vreo creație proprie, căci într-o covârșitoare proporție sunt redate pasaje întregi din același rechizitoriu întocmit de procurorul Nicolae Marin, spun autorii.


Ion-Tudoran a motivat cu argumentele lui Nicoale Marin

În articolul „Motivarea de la psihiatrie”, Luju.ro arată cum Ion-Tudoran, deși nu mai deținea calitatea de judecător și deși medicii îi recomandasera să nu facă efort intelectual, a considerat firesc să motiveze o hotărâre pe care să o depună în instanța pentru a-și definitiva „opera” de condamnare a omului de afaceri Puiu Popoviciu la 7 ani de închisoare.

Magistratul detine un Mustang

Medicii i-au recomandat să nu mai facă efort intelectual!

Lumea Justiției dezvăluia în ediția din 22 ianuarie 2020 cum fostul judecător Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel București a decis în noiembrie 2019 – în timp ce se afla internat într-un sanatoriu și nu mai deținea calitatea de magistrat, pensionându-se cu două luni în urmă, în 20 septembrie 2019 – să își trimită unul dintre fii la instanță pentru a depune un stick pe care se află motivarea Sentinței nr. 267F pe care o pronunțase în 28 decembrie 2018, în cauza nr. 4445/2/2016 în care soluționase latura civilă a dosarului Băneasa.


Accesează: