Evenimentul Zilei > Politica > PSD vrea pedeapsă de trei ani închisoare pentru ziariştii care publică informaţii din dosare penale
PSD vrea pedeapsă de trei ani închisoare pentru ziariştii care publică  informaţii din dosare penale

PSD vrea pedeapsă de trei ani închisoare pentru ziariştii care publică informaţii din dosare penale

PSD vrea să blocheze anchetele şi în presă. Senatorul social-democrat Şerban Nicolae propune pedeapsă de trei ani închisoare pentru ziariştii care dezvăluie informaţii din dosarele penale. Amendamentul a fost adoptat tacit de Senat şi va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Senatul a adoptat tacit un amendament al senatorului PSD Şerban Nicolae, potrivit căruia orice cetăţean care dezvăluie informaţii din dosarele penale să fie pedepsit cu până la trei ani de închisoare. Nicolae a depus o modificare a Codului Penal prin care susţine că dezvăluirea de informaţii nepublice din dosarele penale să fie incriminată. Explicaţia senatorului a fost că modificarea are rolul de a clarifica prevederile Codului Penal, scrie gandul.info.

Sub motivaţia îmbunătăţirii Codului Penal, senatorul PSD Şerban Nicolae a propus sancţionarea cu pedepse de până la trei ani de închisoare a persoanelor care publică informaţii din dosarele penale. Senatorul susţine că divulgarea de informaţii din dosarele de corupţie ar reprezenta o infracţiune gravă şi că cei responsabili trebuie să fie traşi la răspundere. Şerban Nicolae îşi motivează proiectul legislativ spunând că prevederile din actualul Cod Penal sunt imprecise.

Mai exact, senatorul PSD a propus modificarea articolelor 276 şi 277 din Codul Penal. Senatorul a decis să propună modificarea articolului 277 din Noul Cod Penal, care vorbeşte despre ”Compromiterea intereselor justiţiei”. Chiar şi în forma actuală, articolul a ridicat o serie de probleme, în special în relaţia dintre presă şi magistraţi, pentru că o interpretare excesivă a acestui text poate duce la secretizarea dosarelor penale.
 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: