Evenimentul ZileiPoliticaPSD revine în forţă înaintea alegerilor. Analiza unui sociolog cunoscut. News alert

PSD revine în forţă înaintea alegerilor. Analiza unui sociolog cunoscut. News alert

PSD revine în forţă înaintea alegerilor. Analiza unui sociolog cunoscut. News alert
Sociologul Bruno Ștefan, președintele Biroului de Cercetări Sociale, a vorbit despre situația actuală a partidelor, în special despre PSD.

Întrebat cum se prezintă cea mai mare formațiune politică din România, PSD, cu doar câteva zile înainte de testul votului, președintele Biroului de Cercetări Sociale, Bruno Ștefan, a declarat că, potrivit ultimelor măsurători, partidul condus de Liviu Dragnea va obține peste 30% la alegeri, scrie PSNews.

„PSD a pornit cu cel mai prost scor, catastrofal. La începutul anului, PSD avea 20%, 20 și ceva la sută. După Paști s-a produs o creștere, pe care am observat-o și înainte, și a sărit de 30%. Motivele sunt mai multe: s-a dus țintit spre electoratul PRO România și l-a adus înapoi încercând să-l facă un electorat recaptiv. Era un electorat mai degrabă de conștiință de stânga, care plecase și din afecțiuni față de anumiți lideri(…)

La PSD scorurile sunt foarte clare. PSD, ca partid, dacă întreb <<cu ce partid votați?>> se duce la 32%, când întreb <<cu ce partid votați ținând cont că prima pe listă e Rovana Plumb, locul 2 Carmen Avram ș.a.m.d?>>, se duce la 29,7%. Altfel spus, la PSD, capii de listă trag partidul în jos. La PSD variațiile sunt de 2 procente, dar din 30 și ceva. PSD trece pragul și dacă merge în ritmul acesta ajunge la 35% și se poate duce și mai sus”, a declarat sociologul Bruno Ștefan, la Puterea Știrilor.

Amintim că în perioada 23-26 mai 2019, cetățenii din statele membre UE vor alege, prin vot direct, noul Parlament European. Potrivit HG nr. 80/2019, alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European se vor desfășura duminică, 26 mai 2019. Aceasta este a patra oară, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când  sunt organizate în România alegeri pentru Parlamentul European (scrutinele anterioare au avut loc în noiembrie 2007, iunie 2009 și mai 2014).


Accesează: