Pe lângă ceea ce Dragnea a menționat anterior, Olguța Vasilescu susține că plângerea penală pentru înaltă trădare împotriva lui Iohannis a fost redactată, iar la această activitate a luat parte și Tudorel Toader.

„E deja redactată de ministrul Justiției și de colegii noștri juriști. La această plângere a lucrat și Mircea Drăghici, de aceea, probabil, nu e ministru. Putem să îi facem și noi, eu și Mircea Drăghici, o plângere pentru abuz în serviciu. Acum nu o să îi se întâmple nimic, că e președinte. Dar, îl așteaptă, că nu o să fie președinte toată viața”, a spus Vasilescu la Antena 3

Reamintim că PSD a propus-o pe Olguța Vasilescu pentru a prelua portofoliul Ministerului Dezvoltării Reginale, iar Iohannis, de fiecare dată a refuzat acestă propunere. Pe data de prin intermediul unei scrisori trimise de premierul Dăcilă, lui Iohannis i se cere să-i numească la Dezvoltare şi Transporturi pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, afirmând că ea beneficiază de dreptul exclusiv de apreciere şi de alegere a persoanelor propuse a face parte din guvern.

În replică, șeful statului susţine că documentaţia e incompletă, certificatul de cazier judiciar fiind singurul document care atestă situaţia judiciară a unei persoane.