Evenimentul Zilei > Politica > PSD merge singur la alegerile parlamentare. „Am luat exemplu de la doamna Gabriela Firea”
PSD merge singur la alegerile parlamentare. „Am luat exemplu de la doamna Gabriela Firea”

PSD merge singur la alegerile parlamentare. „Am luat exemplu de la doamna Gabriela Firea”

Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, a afirmat, luni seară, la postul național de televiziune, că PSD va merge singur la alegerile parlamentare, cu sigla formaţiunii.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, decizia ar urma exemplul Gabrielei Firea de la Primăria Capitalei.
„La alegerile generale deoarece a fost un termen prevăzut de lege, acel termen a fost expirat, vom merge singuri la alegerile generale. Am luat exemplu de la doamna Gabriela Firea, care vrea să demonstreze că singură pe sigla Partidului Social Democrat, fără aranjamentele de culise cu unii şi cu alţii, pe sub masă sau la vedere, luptă să câştige şi eu sunt convins că doamna Gabriela Firea va câştiga”, a spus Ciolacu, la TVR 1.

El a precizat că a semnat un acord cu liderul Pro România, Victor Ponta, pentru formarea majorităţilor în consilii judeţene, urmând să semneze un astfel de acord şi cu liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

Ciolacu a mai  spus că a discutat cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și l-a chemat pe acesta să candideze pe listele social-democraților la parlamentare, dar a refuzat pentru că este „incorect politic”.

Declarația președintelui PSD

„Am discutat cu colegii mei în ceea ce priveşte alianţele politice şi am luat hotărârea, fiind ultima zi în care pot fi înscrise la Biroul Electoral Central acorduri de alianţe politice, ca PSD să meargă singur la aceste alegeri parlamentare”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Foarte mult a înclinat faptul că nu am avut nicio alianţă electorală pentru alegerile locale. După cum ştiţi, din Consiliul Politic Naţional fac parte şi primarii de mari municipii şi preşedinţii de consilii judeţene, ei aflându-se în bătălii locale cu celelalte formaţiuni politice în judeţele pe care le reprezintă. Cred că acest lucru a înclinat foarte mult, fiind adversari politici atât cu Pro România, cât şi cu ALDE, cât şi cu PPUSL”, a adăugat Marcel Ciolacu la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al partidului.

Campania electorală pentru alegerile parlamentare 2020 va începe pe 6 noiembrie şi se va încheia pe 5 decembrie, la ora 7:00. Votul pentru alegerile parlamentare va avea loc pe 6 decembrie, între orele 7:00 şi 21:00, potrivit agerpres.ro

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: