Evenimentul Zilei > Politica > Vacanțele femeilor PSD: Dăncilă n-a făcut plajă. Teodorovici se ocupă de creșterea natalității. „Orlando mi se spune numai seara”
Vacanțele femeilor PSD: Dăncilă n-a făcut plajă. Teodorovici se ocupă de creșterea natalității. „Orlando mi se spune numai seara”

Vacanțele femeilor PSD: Dăncilă n-a făcut plajă. Teodorovici se ocupă de creșterea natalității. „Orlando mi se spune numai seara”

Premierul și președinta PSD Viorica Dăncilă participă astăzi la deschiderea Școlii politice de vară a femeilor din PSD.

Update 8: Premierul Viorica Dăncilă nu a apucat să facă plajă și nici nu crede că va mai avea timp să stea la soare anul acesta. Președinta PSD a mărturist corespondentei EvZ că le-a privit cu jind pe colegele sale, la Școala de vară a femeilor, cărora li se observa bronzul de invidiat. Totuși, premierul a fost anul trecut trei zile la mare. Anul acesta, însă, mult mai norocoasă a fost ministrul Sănătății Sorina Pintea, care a făcut plajă șase zile în Turcia. Și primarul general al Capitalei Gabriela Firea s-a bucurat de două zile de relaxare, într-un pelerinaj în Grecia.

Update 7: Gabriela Firea a spus că nu vrea o floare de la Teodorovici, cum i a oferit Marianei Gâju, ci vrea un cec de 500 milioane de lei.

Președinta organizației PSD București a vorbit despre partidele din Opoziție. Ea a declarat despre PNL că e vechiul PD coafat și machiat, iar despre USR a spus că la ea în consiliu votează împotriva programelor din sănătate, împotriva proiectelor de infrastructură, împotriva studenților și educației.

Firea consideră că așa vor face dacă vor ajunge la putere. „Dacă suntem uniți, vom învinge. Dacă suntem naturali, vom câștiga”, a transmis ea.

Update 6: „Legat de Caracal, este o tragedie care a zguduit România. Am luat măsuri imediat și voi face tot ce este posibil ca acest lucru să nu se mai întâmple. Vom face analize în fiecare județ. Asemenea situații să nu mai aibă loc în România. Vom înființa o echipă care să lupte împotriva traficului de persoane, am vorbit chiar și cu Nadia Comăneci pentru a înființa această echipă.

Voi merge înainte indiferent de jignirile din partea opozanților, pe Facebook și nu numai. Acum trebuie să arătăm românilor că suntem oameni care iubim oamenii. Voi candida la alegerile prezidențiale. Am văzut oameni de stat care au zis că fac alianță împotriva noastră. Cei care au trădat, vor trăda încă o dată. Aceste partide care susțin USR, susțin partide care vor să taie salariile, care vor să trăiească în grupuri. Pe unii din ei i-au susținut să fie prim-miniștri. Eu sunt pentru alianțe si vom semna alianțe cu sindicatele și cu ONG-urile.

Vă spun că am vrut un acord cu ALDE pentru liste comune la alegerile parlamentare. M-am lovit de un zid. Condiția ”plec și pleci și tu” nu e în regulă. Eu am datoria să ridic partidul și să mergem mai departe”, a declarat Viorica Dăncilă”.

Campania a început. Cred în echipa mea, in partidul mei Cel care vor ezita sa plece si sa lase echipa în pace. Suntem PSD nu partidul razgandacilor. Eu am re iată un an si 7 luni fără să mă fost un spre deosebire de alții carora li s au încuiat genunchii la prima adiere. Stiu ca am si greșit de multe ori în exprimare sau gesturi dar nuam greși în fața românilor. Cred ca avem ocazia ca dupa 15 ani să avem un președinte social de.ocrat si sa creionam impreuna un viitor ptr România. Vom merge in parlament. Dacă va cădea, avem răbdare. Guvernul pica dacă îmi dau demisia ceea ce nu e cazul. Dacă trece motiunea vom lupta în continuare.

Update 5: Premierul Viorica Dăncilă și-a aminitit de cât de unite au fost femeil, de școlile politice de acum 20 de ani, de istoria partidului și de cum au câștigat în trecut alegerile.

Ea speră ca și acum să câștige. Președinta PSD își aduce aminte că erau femei din PSD care îi spuneau că nu pot vota, pentru că nu erau acasă la ele, iar Viorica Dăncilă le-a sfătuit să o voteze pe Gabriela Firea.

„Cred foarte mult în femei, cred că în această campanie femeile trebuie să fie în primul rând. Cred în șansa noastră. 45% din partid sunt femei. Cer sprijinul vostru și cer suportul tuturor femeilor din România. Cer suportul parlamentarilor, care au facut scut în jurul meu când a fost nevoie. Cer suportul tuturor celor care ne-au votat sau nu ne-au votat. Nu suntem un guvern perfect, dar suntem întotdeauna alături de oameni. Credem în onestitatea oamenilor. Numai împreună vom putea să construim România de mâine.

Nu vom face niciun pas înapoi. Puterea se câștigă, puterea nu se cedează. Cei care critică PSD, îi sfătuiesc să se uite în propria ogradă. Vom merge din casă în casă. Poate că am avut un rezultat slab pentru că am uitat dialogul cu oamenii. Avem aprecieri din statele membre pentru presedenția Consiliului UE, dar ne critică românii (…) Eu cred că trebuie să facem campania ieșind cât mai mult la televizor. Să ieșiți în spațiul public, să faceți echipe și să faceți campanie. Este pentru prima dată când puteți avea o femeie președinte”, a declarat Viorica Dăncilă.

 

Update 4: Mariana Gâju, președinta OFSD Constanța, a solicitat Guvernului și Parlamentului să modifice legile pentru urgentarea rezolvării cazului Caracal; cât despre Viorica Dăncila a avut numai cuvinte de laudă.

„Pentru că în primul rând sunteți mama organizației femeilor din PSD Constanța, va ofer un tablou cu un copil”, a spus ea,

După aceea, Gâju a oferit tablouri tuturor liderilor PSD de la tribună.

Și de această dată, Eugen Teodorovici a fost cel care a făcut haz de situație, deoarece a primit un tablou cu un copil care se uită prin crăpătura ușii.

Update 3: „Creșterea natalității este unul dintre programele care va fi lansat de Viorica Dăncilă, a dezvăluit Teodorovici.

După aceea, ministrul Finanțelor a început să glumească de față cu femeile din PSD. „Orlando mi se spune numai seara”, a fost una dintre replicile sale.

Totodată, președintele executiv al PSD a spus că bănuiește cine se va ocupa de acest program, referindu-se la el, moment în care a stârnit râsetele femeilor din sală.

„Este o femeie foarte deschisă, la tenis m-a spulberat, recunosc. Dar trebuie să fie cât mai naturală, așa cum s-a născut și a crescut”, a vorbit Teodorovici despre șefa sa, Viorica Dăncilă.

La final, le-a transmis femeilor din sală un mesaj de dragoste: „Să știți că vă iubesc, oricât ar trece anii peste noi!”.

Update 2: Președintele executiv al PSD Eugen Teodorovici și-a prezentat, cu această ocazie, viziunea asupra egalității de gen.

„Arogant nu sunt. Așa sunt eu. Oamenii au comparat între ce au spus partidele și ce au făcut. Ori PSD a făcut”, a spus Teodorovici.

„Bărbații, știm cu toții că femeia te ridică, femeia te doboară. Eu o să mă lupt pentru a schimba mentalitatea bărbaților. Luptați-vă pentru a fi respectate”, a adăugat șeful Finanțelor, care a mai spus în glumă că vrea să devină președintele unei organizații de femei, adăugând în același registru că își va depune candidatura pentru a fi ales.

Update 1: Fifor vorbește acum despre garda pretoriană a partidului, organizația de femei a PSD, pe care Viorica Dăncila a condus-o.

El oferă asigurări că Dăncilă va fi președintele țării. Și mai spune că acest guvern nu va cădea pentru că Viorica Dăncilă nu va permite acest lucru. Și nici partidul nu va fi îngenuncheat.

„Vom câștiga alegerile prezidențiale cu o femeie care s-a dedicat întru totul celor care au nevoie de ea, un om care este o mână de fier într-o mănușă de catifea. Este un om cu viziune, un om corect, vertical. Cei care au crezut vreodată că pot să o înfrângă, pentru că e fragilă și micuță, s-au înșelat. Este un om care debordează de sinceritate”, continuă Mihai Fifor să o flateze pe Viorica Dăncilă, în aplauzele doamnelor din PSD.

Știrea inițială:

Lidera social-democraților îi are alături pe președintele executiv Eugen Teodorovici și pe secretarul general al partidului Mihai Fifor.

În sprijinul prezidențiabilei PSD a venit și eurodeputata Rovana Plumb, care a transmis mesaje de incurajare pentru Viorica Dăncilă.

„Un președinte cu adevărat potrivit năzuințelor neamului nostru. Împreună vom răzbate! Am trecut printr-o perioadă foarte grea, cu atacuri la adresa femeilor. Partidul nostru a reușit să facă multe lucruri bune datorită unui premier, care a asigurat egalitatea de șanse. Și vă asigur că va continua guvernarea”, a declarat Rovana Plumb, la deschiderea Școlii politice de vară a femeilor din PSD, în Constanța.

„Este femeie, soție, mamă și este un lider. PSD va avea primul președinte femeie”, mai spune Rovana Plumb.

Lidera femeilor din PSD prezintă realizările acestui guvern „pe care alții îl critică”:

„Doamna Viorica Dăncilă își îndeplinește cu bine sarcinile. PSD începe să crească din nou în sondaje spre disperarea celor din Opoziție. Dar prin unitatea și forța noastră vom avea un lider care va munci 24 din 24. Avem nevoie de un lider care cunoaște problemele fiecărui om. Trebuie să o sprijinim cu toată forța noastră”, a mai transmis eurodeputata PSD.

La eveniment participă premierul Viorica Dăncilă, care a venit însoțită de Mihai Fifor și Teodorovici.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: