Evenimentul Zilei > Politica > Liviu Dragnea îi bagă pe oamenii lui Victor Ponta în Parlament
Liviu Dragnea îi bagă pe oamenii lui Victor Ponta în Parlament

Liviu Dragnea îi bagă pe oamenii lui Victor Ponta în Parlament

Partidele își definitivează, zilele acestea, listele parlamentare, 27 octombrie fiind data limită pentru depunerea candidaturilor. EVZ vă prezintă ultimele mișcări din PSD și PNL

Oferta electorală a partidelor este diversă: unele formațiuni etalează o serie de nume noi, în timp ce altele aruncă în luptă parlamentari cu vechime, chiar dacă printre aceștia depistăm politicieni certați cu legea sau traseiști notorii. În unele zone se mai dau încă lupte pentru impunerea sau schimbarea unor candidați, aceste conflicte urmând să fie tranșate de conducerile centrale în câteva zile.


Dragnea încearcă să-i liniștească pe „pontiști”

După o tăcere îndelungată referitoare la candidaturile PSD, Liviu Dragnea a anunțat, sâmbătă seara, câteva dintre numele care deschid listele social-democrate: Victor Ponta, Ecaterina Andronescu, Eugen Teodorovici și Nicolae Bănicioiu. Potrivit surselor EVZ, anunțul a fost făcut tocmai pentru a stinge nemulțumirile „pontiștilor” care încă se tem că nu se vor regăsi pe liste.


FOTO:Liberalii conduși de Alina Gorghiu au definitivat majoritatea listelor. Micile confl icte urmează să fie rezolvate azi „Am văzut pe un site în care se spunea că eu nu îi pun pe liste. În primul rând e o prostie”, a spus Dragnea.

PSD și-a găsit slogan

El a reiterat că are o relație „foarte bună” cu Victor Ponta și a susținut că nu-l deranjează că PRU, care a dat startul campaniei sâmbătă în Piața Izvor după modelul Vanghelie – dar cu cârnați în loc de micise folosește de imaginea expremierului, deși așa ceva este „incorect” și îi nemulțumește pe alți pesediști. Dragnea a anunțat că sloganul electoral al PSD este „Îndrăznește să crezi în România”.

Cuplul Vasilescu-Manda

În Dolj, PSD și PNL propun candidați cu greutate – primari, consilieri locali și județeni, șefi de organizații. Deși a anunțat că nu va abandona jilțul de edil al Craiovei, Olguța Vasilescu deschide lista pentru Camera Deputaților, cu scopul de a maximiza scorul PSD. La Senat, lista e deschisă chiar de prietenul primăriței – șeful PSD Dolj, Claudiu Manda. De-a lungul timpului, presa a susținut că cei doi ar fi protagoniștii unei povești de amor. Din partea PNL, la Senat primul pe listă este Mario Ovidiu Oprea (deputat din 2004), acesta fiind urmat de Cosmin Vasile. Inițial, al doilea loc fusese ocupat de senatorul Mărinică Dincă, dar, întrucât locul nu este considerat eligibil, acesta a făcut pasul înapoi. Lista pentru Cameră este deschisă de liderul PNL Dolj, Nicolae Giugea (consilier județean, fost prefect), fiind urmat de deputatul Ionuț Stroe (președintele PNL Craiova).

Ponta forțează modificări

Victor Ponta deschide lista PSD Gorj pentru Cameră.La Senat, primul loc îi revine lui Ion Călinoiu, fost președinte de CJ. Lista de deputați a PNL Gorj este deschisă de Dan Vâlceanu, iar cea pentru Senat de Tudor Barbu (fost PPDD).

Surprizele lui Băsescu

Și PMP lucrează la definitivarea listelor, Traian Băsescu sperând că va câștiga o serie de mandate în zonele cu mai multe locuri eligibile: Constanța, Bacău, Cluj sau Iași. Potrivit surselor EVZ, Băsescu va deschide lista pentru Senat, fiind urmat de Gheorghe Udriște. PMP speră că va câștiga patru deputați, lista pentru Cameră fiind deschisă de Valeriu Steriu, secondat de Eugen Tomac. Ștefan Florescu (strategul de campanie) ocupă locul trei, urmat de Vasile Ștefănescu. Robert Turcescu va deschide lista pentru Cameră a PMP Constanța.

Oferta lui Tăriceanu

Listele ALDE București pentru Parlament vor fi deschise de Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Barbu, cel mai probabil secondați de Sorin Cîmpeanu. Listele nu au fost încă finalizate.

Gheorghe Nichita candidează la Cameră pe listele PRU

Fostul edil al Iașului, ajuns celebru după amantlâcul cu secretara sa, Gheorghe Nichita va deschide lista PRU la Camera Deputaţilor. Nichita a anunţat ieri că este noul preşedinte al filialei ieşene a PRU. „M-am înscris în PRU. Sunt preşedintele filialei şi voi candida la alegerile pentru Camera Deputaţilor din partea acestui partid”, a declarat fostul edil, explicând că a fost primit „cu brațele deschise” în PRU, în timp ce foștii săi colegi pesediști s-au lepădat de el.Pavel Popescu, de la Colectiv la Parlament

Pavel Popescu, care a adus medici norvegieni pentru a trata victime de la Colectiv, va candida din partea PNL Timiș la Camera Deputatilor. Potrivit site-ului debanat.ro, tânărul consultant în domeniul IT se va afla pe poziția a treia în lista de candidați, decizia fiind luată chiar de Alina Gorghiu. Reamintim că doi dintre răniții în incendiul de la Colectiv au fost transferați în Norvegia după ce tânărul Pavel Popescu a facut legătura dintre medicii norvegieni și Ministerul Sănătății.

Deputatul Daniel Zamfir vrea la Senat

Deputatul Daniel Zamfir – inițiator al legii dării în plată – ocupă prima poziție pe lista parlamentară a PNL Brașov pentru Senat. Potrivit unui comunicat PNL Brașov , la Senat ordinea pe listă este următoarea: Daniel Zamfir, actual deputat, în Colegiul 1 Braşov (zona Făgăraş), Dragoş David, director al Agenţiei Metropolitane Braşov şi Sorin Mănduc, fost primar al municipiului Făgăraş. Lista pentru Camera Deputaţilor lista este deschisă de Mara Mareş, o tânără afaceristă de 24 de ani.