Evenimentul Zilei > Politica > Încăierare pe bani în PSD: Finanțarea mitingului anti-abuzuri aruncă în aer fieful lui Bădălău
Încăierare pe bani în PSD: Finanțarea mitingului anti-abuzuri aruncă în aer fieful lui Bădălău

Încăierare pe bani în PSD: Finanțarea mitingului anti-abuzuri aruncă în aer fieful lui Bădălău

În cea mai puternică organizație județeană PSD din țară a izbucnit un scandal fără perdea între parlamentari.

Liderul din umbră al organizației PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, le-a reproșat deputaților giurguveni Andrei Alexandru și Răzvan Cuc (fost ministru al Transporturilor) că nu au cotizat cu bani pentru mitingul anti-abuzuri organizat de PSD, pe 9 iunie, în Piața Victoriei din Capitală.

„Fiecare parlamentar (din județ, n.red.), lider de organizaţie, în mod transparent şi legal, a fost rugat să aloce o sumă pentru materiale promoţionale. Noi toţi am acceptat, dar domnii Răzvan Cuc şi Alexandru Andrei au refuzat, nu au vrut să contribuie”, a povestit senatorul în presa locală. „Săracii, poate nu au avut!”, a adăugat el ironic.

 

Au scos din buzunar 2.000 de Euro

„Greii” din fruntea PSD Giurgiu au dat „undeva la 9.100 de lei” pentru mitingul anti-abuzuri din fața Guvernului. „Ca orice acţiune de o asemenea amploare, este nevoie şi de un buget. Sunt cheltuieli de deplasare, materiale promoţionale, apă pentru participanţi, totul transparent şi legal”, a explicat Bădălău. PSD Giurgiu a adus peste 11.000 de participanți la mitingul partidului și la chetă au participat, pe lângă Bădălău, senatorul Dan Marciu, deputatul Cristina Dinu, primarul municipiului, Nicolae Barbu, și președintele Consiliului Județean, Marian Mina.

 

Cuc a băgat bâțul prin gard

Bădălău s-a enervat după ce deputații Cuc și Andrei au spus că organizarea mitingului anti-abuzuri a fost o reușită pentru PSD Giurgiu, dar laurii nu trebuie să-i primească senatorul și apropiații săi, ci primarii social-democrați din județ. „Mitingul a fost o reușită, însă nu ar fi fost posibilă o mobilizare atât de masivă din partea organizației PSD Giurgiu fără implicarea totală a primarilor din localitățile județului – meritul pentru mobilizare și deplasarea oamenilor la București aparține exclusiv primarilor noștri”, a spus Cuc, fost ministru al Transporturilor.

Miza din spatele scandalului

Atmosfera din PSD Giurgiu s-a degradat treptat în ultimele luni de zile. După ce Bădălău a pierdut funcțiile de vicepreședinte al Senatului și de președinte executiv al PSD și a intrat într-un con de umbră în partid, fostul ministru al Transporturilor, deputatul Răzvan Cuc, a fost vehiculat în PSD drept „preferatul lui Dragnea” care va prelua de la Bădălău conducerea PSD Giurgiu.

În acest moment, organizația județeană PSD cu cele mai bune rezultate în ultimele runde de alegeri este condusă de cuplul Bădălău-Mina. Bădălău este nașul lui Mina, iar finul senatorilor este lider interimar PSD Giurgiu și are în mână „pâinea și cuțitul” ca președinte al Consiliului Județean.

 

Țineți minte trei cuvinte: Marian Mina președinte!

Bădălău i-a transmis cuplului Cuc-Andrei că nu are nicio șansă să dea o lovitură de palat. „Cea mai mare problemă într-un partid e auto-izolarea. Asta trebuie să ţină minte! Domnul Mina este preşedintele PSD Giurgiu şi este susţinut de toţi preşedinţii de organizaţii locale. Dacă unii sunt nemulţumiţi, treaba lor, să ştiţi că partidul merge înainte şi fără ei”.

Mina a spus la rândul său că nu știe dacă cei doi deputați mai sunt membri PSD. „Nici nu mai ştim dacă cei doi mai sunt membri de partid pentru că, de luni de zile, nici măcar prin sediul partidului n-au mai călcat, n-au participat la şedinţe sau la luarea deciziilor. Este de toată jena să spui că nu eşti invitat în sediul partidului al cărui membru eşti şi unde, culmea mai ai şi cabinet parlamentar!”, a povestit liderul PSD Giurgiu.