Evenimentul Zilei > Politica > PSD cere demisia primarului Timișoarei: „Minciunile pe Facebook ucid timișoreni”
PSD cere demisia primarului Timișoarei: „Minciunile pe Facebook ucid timișoreni”

PSD cere demisia primarului Timișoarei: „Minciunile pe Facebook ucid timișoreni”

Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, trebuie să-și dea demisia în contextul actualei crize a sistemului centralizat de încălzire cu care se confruntă orașul.

Cererea de demisie vine din partea PSD Timiș care susține că au început să moară timișorenii din cauza incompetenței și aroganței primarului. Social-democraţii timişoreni avertizează că vor urma sute de plângeri penale împotriva primarului pentru „ucidere din culpă, neglijenţă şi abuz în serviciu”.

„Dominic Fritz – demisia urgentă din funcția de primar! Au început să moară timișoreni din cauza incompetenței și aroganței useriste! Veți avea sute de plângeri penale pentru ucidere din culpa, neglijență și abuz în serviciu! Demisia urgentă este singura soluție pentru stoparea haosului medical pe care l-ați declanșat în prag de iarna in Timișoara!”, au transmis reprezentanții PSD, într-o postare pe Facebook.

Social-democrații le cer reprezentanților Municipalității să nu mai negocieze cu furnizorii de gaze, deoarece nu au credibilitate.

„Domnilor Fritz, Lațcău, Creiveanu – jos mâinile de pe Colterm și mai terminați erijarea în mari negociatori cu furnizorii de gaz! Nu mai aveți nicio calitate juridică! Am vazut cu toții câtă credibilitate mai aveți! Lăsați conducerea companiei, administratorul judiciar si specialiștiilor care se pricep să reporneasca in Timișoara caldura! Marketingul politic si minciunile pe Facebook ucid timișoreni domnule primar! DEMISIA astăzi!”, scrie Radu Țoancă, liderul de grup al consilierilor locali ai PSD Timiș, pe Facebook.

Ieri, ministrul Energiei, Virgil Popescu și primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunțau că au găsit o soluție pentru reluarea încălzirii în oraș. Ulterior, spre seară, primarul a anunțat că negocierile cu furnizorul de gaze au eșuat și că orașul va rămâne în frig.

Sursa foto: EVZ

Prefectul anunță posibilitatea semnării unui alt contract

În acest context, subprefectul de Timiș cu atribuţii de prefect, Ovidiu Drăgănescu, a anunțat că există posibilitatea semnării unui nou contract cu un alt furnizor de gaze. El a precizat că, astfel, vor fi șanse pentru ca furnizarea căldurii să fie reluată în Timișoara.

„În continuare, abonaţii Colterm au stat în frig şi în noaptea ce abia a trecut, situaţia din spitale fiind cea mai gravă. Primăria nu a reuşit să convingă niciun furnizor de gaz să semneze un contract de o săptămână, deşi toţi au avut discuţii şi cu ministrul Energiei, Virgil Popescu. Teama lor este că vor rămâne ‘furnizor captiv’, decis de justiţie, deoarece Colterm este deja în insolvenţă şi contractele nu ar mai putea fi anulate. Astăzi mai avem o speranţă. Dar, după o săptămână, doar Guvernul ne mai poate ajuta. Dacă ar avea puteri depline”, a anunțat Ovidiu Drăgănescu pe Facebook.

Subprefectul a cerut public companiei E.On, zilele trecute, să accepte o soluţie „doar pentru spitalele din Timişoara”, prin care să livreze din nou gaz în CET – Sud sau CET – Centru care va fi folosit doar cât este necesar pentru încălzirea unităţilor spitaliceşti.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: