Evenimentul Zilei > Politica > PSD lansează o nouă lege: „Este benefică pentru dezvoltarea României”
PSD lansează o nouă lege: „Este benefică pentru dezvoltarea României”

PSD lansează o nouă lege: „Este benefică pentru dezvoltarea României”

Liviu Dragnea a anunțat lansarea în dezbatere publică, în cel mult trei săptămâni, a proiectului legii achizițiilor publice, întrucât în România este nevoie de această lege benefică pentru dezvoltarea țării.

Anunțul a fost făcut de liderul PSD într-o întrunire care a avut loc la Timișoara.

"După părerea mea, în maximum două-trei săptămâni proiectul de lege va putea fi lansat în dezbatere publică, urmând ca și în Parlament să fie pe o procedură rapidă, pentru că este nevoie pentru toată dezvoltarea României de această lege. A apărut la un moment dat o industrie, o categorie a contestatarilor care întârziau orice investiție, unii cu avantaje, alții fără avantaje", a afirmat Dragnea, potrivit Agerpres.

Făcând referire la același proiect, premierul Sorin Grindeanu a precizat că sunt vizate prioritar trei mari domenii, respectiv Apărarea, Energia și Transporturile.

"Se lucrează, termenul amintit este unul realist, astfel încât să putem trimite punctul de vedere al Guvernului astfel încât tot ceea ce se propune acolo să ajute la deblocare, dar și respectând anumite reguli ale Comisiei Europene. Au existat discuții cu Comisia Europeană", a spus premierul Sorin Grindeanu.

Liviu Dragnea a mai precizat că din cauza legii achizițiilor publice se întârzie foarte mult investițiile și că proiectul legii trebuie să aibă în anexă, în mod nominal și foarte clar, investițiile care vor fi cuprinse în această procedură simplificată, "în cel puțin trei domenii mari, infrastructură mare rutieră și feroviară, energie și apărare, cu niște proceduri inspirate din țările dezvoltate din vestul Europei, care nu au și nu au avut în istorie aceste întârzieri uriașe, care de fapt au blocat dezvoltarea".