"1. Pentru că foarte mulți oameni pe care îi prețuiesc (plus colegi de Partid și lideri politici inclusiv Liviu Dragnea) mi-au spus că nu pot să abandonez încrederea și speranțele investite în mine în toți acești ani. Nici să spun că nu mai îmi pasă de lucrurile nedrepte și de modul în care iar România este dărâmată ca în Legenda Meșterului Manole – deci trebuie să uit rănile și să mă implic;

2. Pentru că am experiența și cunoștințele necesare să exercit alături de colegii mei una dintre funcțiile de bază ale Parlamentului – controlul asupra actelor legislative și acțiunilor Guvernului (indiferent cum se cheamă acesta, este democratic și util unei societăți ca zi de zi să monitorizezi guvernarea și să sancționezi greșelile);

3. Pentru că (alături de Călin Popescu Tăriceanu) am autoritatea morala și politică să cer Președintelui (indiferent că îl cheamă Băsescu sau Iohannis) să își exercite doar atribuțiile din Constituție, să respecte Parlamentul și să nu facă din acesta o țintă (așa cum au făcut toți liderii nedemocratici)!

4. Pentru că știu ce înseamnă legi bune și legi proaste (am în bagajul meu politic și una și alta). Știu ce înseamnă pentru omul obișnuit o lege greșită sau una înțeleaptă! Și pot să ajut la elaborarea unor legi bune", a enumerat Ponta pe Facebook motivele pentru care s-a autopropus la şefia Camerei.

"De ce nu am mai candidat? Pentru că în loc să discutăm despre proiectele de mai sus, prin suspiciune, manipulare și interpretări greșite (inclusiv prin greșeala mea de a explica) totul urma să se transforme azi într-o bătălie pentru putere în PSD – ceea ce eu nu îmi doresc și nu am avut în gând! Nu sunt dispus să fac rău PSD și nici să dau bătălii pentru mize pe care nu le consider importante! Ce o sa fac în continuare? Datoria față de toți cei care au avut încredere în mine, ca și față de cei care nu m-au plăcut și m-au bănuit în mod eronat de tot felul de lucruri rele! Doar atât!", a adăugat el.

Te-ar putea interesa și: