Luju.ro a publicat, sub protecţia anonimatului, dezvăluirile unui fost membru al grupului #REZIST: „Am participat la mai multe întâlniri în care se organizau proteste împotriva actualei guvernari. Pentru organizarea mitingului din 10 august s-a discutat în primul rând de emoţia care trebuie să o stârnească. Cristian Dide a vrut ca protestul să creeze emoţie prin violenţe”. 

Fostul #REZIST a mai spus: „Am cunoştinţe că în anul 2017 şi cred ca şi în anul 2018 au fost făcute plăţi din Anglia, Belgia, Franţa şi Olanda către persoane fizice din grupul #REZIST, unul dintre ei fiind Florin Badiţă, fost consilier al Monicăi Macovei. Sumele care veneau din Anglia şi Belgia erau cuprinse între 1000 şi 2500 euro, în timp ce din Franţa şi Olanda sumele erau mai mari şi erau cuprinse între 3000 şi 5000 euro. Ştiu că din Franţa plăţile erau făcute de către o asociaţie, care este formată din foşti judecători şi procurori, prieteni ai Monicăi Macovei, scopul acestui ajutor fiind destabilizarea politică, distrugerea partidelor puternice şi cresterea unui partid mic, care ar putea fi controlat foarte uşor, în aşa fel încât cei din Franţa să aibă acces politic şi economic mult mai uşor în România. Din Olanda, interesul economic este principalul motiv pentru care se susţin activităţile de destabilizare”.

Procurorii DIICOT fac verificări și analizează dacă se impune deschiderea unui dosar penal după declaraţiile lui Liviu Dragnea potrivit cărora protestul din 10 august a fost finanțat din străinătate, a informat Antena 3.