Provincialii fără mutație în București, dar și o parte din turiștii de weekend din Capitală, au stat la coadă și 30 de minute pentru a vota în secția de la Muzeul CFR, de lângă Gara de Nord. Radu (26 de ani) venise cu geamantanul și cu pachetul de acasă, din Moldova, la secția de vot. Din cauza numărului mic de ștampile votarea mergea foarte greu.

„Am venit din Moldova în această dimineață, mâine mă duc la muncă și aș fi vrut să votez aici. Nu știu dacă o să reușesc. Sper să nu mai stau mult. Am niște plăcintă cu brânză și am mai luat din ea cât am stat aici, în stradă. Mi se făcuse foame. Dacă mai stau mult, deschid și sărmăluțele”, a glumit acesta.

În fața valului de alegători, membrii Comisiei de Votare i-au direcționat pe aceștia către alte secții din apropiere. Mulți își luau traistele și plecau direct acasă. „Sunt cu rucsacul și geanta. Nu mă pot duce cu bagajele după mine încă 3-4 străzi”, se plânge Geanina Pavel (23 de ani).

La urne, în Sectorul 5

Și în sectorul lui Marian Vanghelie, alegătorii se prezentau într-un ritm alert la vot. Cunoscute ca zone periculoase, Ferentariul și Rahova și-au respectat statutul. Bătrânii și durii – bărbați cu tatuaje, cercei și care au tras de fiare – erau categoriile des întâlnite cu ștampila în mână la secțiile de votare la Școala nr.124 din Capitală. Și acolo a fost un dute-vino la urne. „Am venit cu soția și copilul”, ne spune Gelu de după ochelarii de soare și de sub șapca ce îi acoperea capul ras.

Botezul primului vot antifurăciune

Tot la Școala nr. 124 din București, în jurul prânzului, ras în cap, cu ceafa lată și imens la propriu, Robert (foto, 35 de ani) s-a prezentat și el la vot prima dată în viață. A ieșit în echipament sport, nebărbierit, la primul său vot și mormăie amenințător că nu vrea fie pozat. A venit cu soția. „Vom alege pe oricine altcineva față de candidatul de stânga. Am venit la vot tocmai pentru că este multă furăciune în țară”, ne spun amândoi întrun glas. Vecinul lor de cartier, poreclit „Bărbosul” (foto), ne asigură șmecherește că numele său este secret și a venit să voteze pentru ca nu cumva cineva să pună ștampila în locul său. În același timp, Marian votează la secția de la Muzeul CFR de lângă Gara de Nord. Are 26 de ani și a venit la vot pentru că vrea să sancționeze minciunile unui candidat. „Eu nu suport minciuna. Un candidat minte zi de zi și la mine nu țin păcălelile lui”, explică tânărul. El ne-a asigurat că va fi prezent și în turul doi și va vota un candidat de dreapta.

 

REZULTATE TURUL 1 ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 și EXIT POLL turul 1 alegeri prezidențiale 2014

Află ușor și rapid, pe evz.ro, rezultatele sondajelor EXIT POLL realizate la ieșirea de la urne în primul tur al alegerilor prezidențiale 2014. EVZ.Ro prezintă în timp real REZULTATE EXIT POLL ALEGERI 2014, dar și REZULTATE VOT TURUL 1 ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE: De asemenea, pe evz.ro poți afla cel mai simplu si rapid rezultatele votului din turul 1 de scrutin al acestor alegeri prezidențiale. Află pe evz.ro cum s-a votat în fiecare județ.

Rămâi pe evz.ro în 1 și 2 noiembrie pentru a afla și cele mai importante știri ale acestor zile, declarațiile candidaților, incidentele electorale și rezultate alegeri prezidentiale 2014.

EVZ îţi prezintă cele mai importante ştiri şi analize despre alegerile prezidenţiale din 2014. De asemenea, pe evz.ro vei putea afla în timp real  rezultatele sondajelor exit-poll de la alegerile prezidentiale 2014. Cel mai bun portal de stiri va transmite in timp real rezultate turului 1 al alegerilor prezidentiale 2014 si rezultatele finale ale alegerilor prezidentiale 2014.

EVZ.RO vă prezintă cele mai importante știri despre ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014.

CITIȚI pe EVZ.RO sondaje, prezența la urne, rezultatele exit-poll-urilor și rezultatele la ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 în timp real.