La Spitalul clinic de Pneumoftiziologie din Iași a fost a cincea zi de proteste. Cadrele medicale au ieșit în fața instituției cu pancarte si au strigat „Demisia”.

În București, câteva sute de asistente, infirmiere și medici de la Institutul „Marius Nasta”, de la Spitalul de Urgență „Sf. Ioan”, dar și de la Institutul „C.C. Iliescu” au întrerupt lucrul și au ieșit afară, într-un protest spontan.

Deși de la 1 martie anul acesta, Guvernul a majorat salariile în sănătate cu procente între 75% și 120%, curțile spitalelor continuă să se umple de angajați nemulțumiți de faptul că odată cu creșterile salariale, le-au fost scăzute sporurile.

Sindicaliștii din sănătate spun că noua lege a salariză- rii a creat inechități, întrucât mulți angajați primesc acum mai puțini bani decât înainte de creșterea salarială, reclamând că pierd și peste 1.000 de lei la leafă.

Sindicaliștii au anunțat că dacă nu li se vor rezolva nemulțumirile, pe 25 aprilie vor organiza un miting la care sunt așteptați cel puțin 20.000 de oameni, iar după acest miting va urma greva generală.