Mii de persoane au manifestat din nou, sâmbătă, în centrul Vienei pentru a protesta împotriva restricţiilor introduse pentru combaterea epidemiei de COVID-19, relatează AFP, preluată de Agerpres .

Mii de persoane au protestat la Viena sâmbătă împotriva restricțiilor impuse de pandemie

Poliţia a anunţat că a făcut “câteva” arestări, în timp ce au fost semnalate ciocniri izolate între manifestanţi şi contra-manifestanţi de stânga. Majoritatea participanţilor nu purtau mască şi nu respectau distanţa fizică în timp ce traversau centrul oraşului spre Parcul Prater, unde partidul de extremă-dreapta FPO a făcut apel la o adunare, mai precizează sursa citată.

Ultimul lockdown din Austria a fost relaxat în februarie prin redeschiderea şcolilor, magazinelor şi muzeelor. Însă protestatarii manifestează împotriva măsurilor încă în vigoare, cum ar fi închiderea restaurantelor şi a cafenelelor şi a testelor obligatorii pentru elevii care sunt prezenţi fizic în şcoli.

În cadrul unei intervenţii în faţa mulţimii, fostul ministru de interne al FPO Herbert Kickl a acuzat guvernul că duce o politică “nebună şi bizară”. Manifestanţii au scandat sloganuri şi au afişat pancarte cu texte care cereau demisia cancelarului de centru-dreapta Sebastian Kurz, mai precizează sursa citată.

De asemenea, ministrul austriac al Sănătății este preocupat de faptul că tulpina britanică de coronavirus va deveni dominantă în curând în Austria.

La Stockholm, Suedia, poliția  dispersat câteva sute de protestatari și a blocat un pod din centrul orașului

La Stockholm, Suedia, sute de protestatari s-au adunat pentru a milita împotriva restricțiilor impuse în țară din cauza COVID-19. Poliția a dispersat mai multe sute de persoane și a blocat un pod în centrul orașului. Oficialii poliției suedeze au declarat că au purtat discuții cu protestatarii pentru a dispersa mulțimea adunată.

Imaginile TV au arătat protestatari împinși de forțele de ordine, iar sursele indică un număr de șase ofițeri răniți în ciocnirile cu protestatarii. ”Poliția a luat decizia de a dispersa adunarea neautorizată”, a declarat Poliția din Stockholm.

În Franța s-a protestat din nou împotriva restricțiilor

De asemenea, proteste au avut loc și în Franța, în special la Paris, împotriva restricțiilor impuse de pandemia cornavirus. Acțiunile se adaugă nemulțumirilor legate de eficiența administrației Macron.