Evenimentul Zilei > Politica > PROTESTE la Izvor în timpul MOȚIUNII. CIRCULARA trimisă în PSD naște un PERICOL MAJOR
PROTESTE la Izvor în timpul MOȚIUNII. CIRCULARA trimisă în PSD naște un PERICOL MAJOR

PROTESTE la Izvor în timpul MOȚIUNII. CIRCULARA trimisă în PSD naște un PERICOL MAJOR

Zi tensionată la Parlament. În timp ce politicienii se gândesc dacă susțin sau nu moțiunea de cenzură inițată de PNL, câteva zeci de oameni s-au adunat joi în Parcul Izvor pentru a protesta împotriva coaliției și de a realiza un lanț uman în jurul Palatului Parlamentului.

Acţiunea de protest se desfășoară în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, iniţiată de PNL şi USR.

Protestatarii poartă pancarte pe care se poate citi „Jos Guvernul PSDragnea”, ”Vrem Justiţie, nu corupţie”, „Cod roşu, opriţi dezastrul”. Manifestanţii sunt supravegheaţi de patrule călare ale forţelor de ordine.

Pentru a contracara aceste proteste, liderii PSD au dorit să aducă câte 15 oameni din fiecare filială, conform informațiilor apărute pe anomie canale media. 

PSD a transmis o circulară în filiale solicitând ca fiecare județ să trimită 15 oameni la București în ziua moțiunii, cu mașinile personale, a notat G4Media.ro, care a citat surse din partid. Potrivit informațiilor, pesediștii din teritoriu nu trebuie să fie angajați în administrație și nici lideri cu vizibilitate.

Surse din PSD Constanța au confirmat pentru G4media.ro că organizațiile locale ale partidului au primit directive clare să asigure un număr minim de participanți la mitingul de susținere a guvernului Dăncilă în ziua moțiunii de cenzură.

În Constanța vor fi mobilizate femeile în încercarea partidului de a transmite un mesaj cu impact emoțional sporit, de susținere a primei femei ajunsă în funcția de premier al României. De organizare s-ar ocupa Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna de 18 ani, președinta organizației de femei a PSD Constanța și o apropiată a lui Liviu Dragnea.

Moţiunea de cenzură depusă de opoziţie va fi dezbătută şi votată, astăzi, în plenul Parlamentului. Pentru demiterea Guvernului Dăncilă este nevoie de 233 de voturi. În acest moment, PNL, USR şi PMP au împreună doar 153 de parlamentari, iar UDMR, din ultimele informații, nu va susține moțiunea de cenzură.