Evenimentul Zilei > International > Protest masiv al virusologilor. Pe cine acuză de proasta gestionare a pandemiei
Protest masiv al virusologilor. Pe cine acuză de proasta gestionare a pandemiei

Protest masiv al virusologilor. Pe cine acuză de proasta gestionare a pandemiei

Cei mai mari virusologi au declanșat un protest masiv în plină pandemie Covid-19. Ei spun că pentru situația actuală de vină sunt politicienii.

Importante somități în medicină au anunțat că nu vor mai acorda niciun interviu presei din pricina modului în care lumea politică a înțeles să gestioneze situația din prezent.

Astfel, un important număr de „virusologi proeminenți”, cum îi numește presa belgiană, a anunțat că nu va mai vorbi cu mass-media în zilele de 26 și 27 septembrie, în semn de protest faţă de modul în care politicienii gestionează epidemia de COVID-19.

Omul de ştiinţă Marc van Ranst şi colegii săi, care au apărut frecvent la posturile de televiziune belgiene în timpul crizei coronavirusului, au declanşat ceea ce ei numesc „o grevă a tăcerii”, informează televiziunea VRT. Virusologii belgieni spun că politicienii se ascund prea adesea în spatele experţilor şi refuză să acorde interviuri pentru a-şi explica şi apăra politicile de combatere a pandemiei. Van Ranst a subliniat, totuşi, că protestul, care va dura până luni, nu este îndreptat împotriva mass-media, ci a parlamentarilor belgieni.

Belgia a fost lovită destul de puternic de pandemie. Potrivit autorităţilor medicale, în ultimele două săptămâni au fost confirmate 150 de cazuri de infectare la 100.000 de locuitori, scrie Gândul.

În România, încă 1.552 de persoane au fost infectate cu coronavirus în ultimele 24 de ore, astfel s-a depășit cifra de 120.000 de infectări. Încă  54 de pacienți au murit, trei dintre ei neavând alte boli. Peste 500 de pacienți sunt în stare gravă.

Până astăzi, în România au fost confirmate 121.235 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 97.554 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.552 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 4.687 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.352.650 de teste. Dintre acestea 24.231 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.748 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.483 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 97 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 26 septembrie.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: