Evenimentul Zilei > Politica > Locul în care nu riști să te infectezi cu coronavirus. „E mai sigur decât la supermarket”
Locul în care nu riști să te infectezi cu coronavirus. „E mai sigur decât la supermarket”

Locul în care nu riști să te infectezi cu coronavirus. „E mai sigur decât la supermarket”

Se fac ultimele apeluri pentru ca românii să participe la votul de duminică.

Politicienii îi asigură pe români că nu riscă mare lucru dacă vor ieși din case pentru a participa la alegerile locale programate duminică, 27 septembrie. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, liberala Daniela Cîmpean, candidat pentru un al doilea mandat, îi îndeamnă pe alegători să meargă duminică la urne cu încredere şi afirmă că există risc mai mare de îmbolnăvire cu noul coronavirus la piaţă şi la supermarket, decât în secţia de votare.

„Din discuţiile pe care le-am avut cu mulţi, în această perioadă, am înţeles că există o oarecare teamă de a merge la vot, din teama de a nu se contamina. Este o teamă nejustificată. Guvernul şi instituţiile locale au asigurat toate condiţiile în secţiile de vot, pentru ca votul să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. Dragii mei, la piaţă sau într-un magazin supermarket sau în orice altă parte, sunt şanse mult mai mari pentru a se întâmpla acest lucru”, a afirmat Cîmpean, care a mai precizat:

„Vreau să spun că cel mai bun mod de a ne prezice viitorul, este să participăm noi la crearea lui, participând la vot. Şi poate mai important decât orice, la aceste alegeri, este nu cine câştigă neapărat, ci să participăm în număr cât mai mare şi să decidem împreună prin votul nostru, cum vrem să arate viitorul judeţului Sibiu”, a declarat Daniela Cîmpean, vineri, într-o conferinţă de presă.

Ideea lui Rareș Bogdan, greu de pus în practică

După ce Rareș Bogdan a spus că toți membrii secțiilor de votare ar trebui testați pentru coronavirus, premierul Ludovic Orban a replicat.

„Este foarte dificil de pus în practică. Am mai auzit astfel de solicitări. Deşi am crescut constant capacitatea de testare, ea este la nivel naţional de 32-33.000 de persoane. Obligaţia centrelor de testare este aceea de a asigura testarea pentru cei aflaţi în situaţia de definiţie de caz, cei care au simptome, cei care au istoric de deplasare, cei care au participat la situaţii în care se puteau infecta cu coronavirus.”

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: