Evenimentul Zilei > Social > Protest la Guvern. Sindicaliștii de la SANITAS ies în stradă. Ce îi cer lui Cîțu
Protest la Guvern. Sindicaliștii de la SANITAS ies în stradă. Ce îi cer lui Cîțu

Protest la Guvern. Sindicaliștii de la SANITAS ies în stradă. Ce îi cer lui Cîțu

Nemulțumiți de inechitățile salariale din domeniul sanitar, membrii Consiliului Naţional al Federaţiei SANITAS au anunțat că protestea ză luni, 1 februarie, în fața Guvernului.

Protest la Guvern. Sindicaliștii de la SANITAS ies în stradă. Sindicaliștii mai cer, printre altele, raportarea sporurilor la salariul de bază aflat în plată – în special a sporurilor pentru condiţii de muncă – pentru toţi angajaţii din sistemul sanitar şi acordarea stimulentului de risc pentru angajaţii din asistenţa socială. Protestul va avea loc între orele 12.00-13.00.

Protest la Guvern

„1 februarie 1990 – 1 februarie 2021: 31 de ani de activitate sindicală SANITAS! Prima aniversare în stradă! De ziua noastră ne-am fi dorit o altfel de aniversare! Dar autorităţile ne obligă, prin nepăsarea cu care tratează problemele sistemului medical şi ale celui de asistenţă socială, să cerem în Piaţa Victoriei respectarea drepturilor membrilor noştri!

Membrii Consiliului Naţional al Federaţiei SANITAS protestează luni, 1 februarie 2021, în faţa Guvernului, în numele colegilor noştri din spitale, din centre medicale şi medico – sociale, din instituţii de asistenţă socială. Protestează pentru cei care luptă pentru vieţile noastre. Pentru cei care luptă de peste 12 luni cu virusul care a provocat pandemia. Pentru drepturile colegilor care sunt prezenţi în centrele de vaccinare sau sunt epuizaţi în centrele de asistenţă socială.

Protest la Guvern. Sindicaliștii de la SANITAS ies în stradă

Oamenii aceştia au înţeles că profesiile pe care şi le-au ales presupun şi prezenţa în linia întâi a războiul cu noul coronavirus; şi nu cer nimic în plus faţă de lege. Cerem doar să se respecte legea”, au transmis reprezentanţii SANITAS pe pagina de Facebook a Federaţiei.

Sindicaliştii cer aplicarea corectă a Legii 153/2017, cu respectarea creşterilor salariale prevăzute pentru anul 2021 şi repararea inechităţilor generate de această lege faţă de categoriile de salariaţi cu cele mai mici venituri din sistem. Raportarea sporurilor la salariul de bază aflat în plată – în special a sporurilor pentru condiţii de muncă – pentru toţi angajaţii din sistemul sanitar şi acordarea stimulentului de risc pentru angajaţii din asistenţa socială.