UPDATE: Peste o sută de persoane s-au adunat în fața Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru a protesta, după cazul crimelor de la Caracal.

Oamenii sunt revoltați că polițiștii nu au intervenit pentru salvarea Alexandrei din mâinile criminalului Gheorghe Dincă.

„Am venit în această seară aici pentru că in România au loc niște orori, suntem toți în doliu. Este uluitor ce s-a intâmplat la Caracal, tot statul și-a bătut joc de acele copile. Statul acesta este bolnav, și trebuie făcut urgent ceva. Nu se poate să mai mergem cu aceste instituții corupte și incompetente”, spune Rodica, 51 de ani.

„Aproape toate prietenele mele se simt în nesiguranță pe străzi, multe dintre ele au fost înjurate, jignite unele abuzate de către bărbați pe străzile din București sau în alte medii. Am venit să protestez împotriva acestor comportamente”, a declarat un alt protestatar.


Protestatarii sunt nemulţumiţi de reacţia preşedintelui la cazul de la Caracal, unde un bărbat a răpit, violat şi ucis cel puţin două fete.

Persoanele care protestează la Cotroceni afişează pancarte cu mesaje precum „Iohannis, unde PLM esti?”, „Serios? ai plecat la mare?”, „Somn usor Iohannis!”, „Somn usor” în germană,  „CSAT doar marti? In weekend nu lucrezi?”, „Iohannis, lucru slab!”, „Iohannis-defekt!” şi „Nu ma deranja sunt in vacanta”.

Președintele Klaus Iohannis a discutat vineri cu ministrul de Interne Nicolae Moga și cu directorul STS Ionel Sorinel Vasilca despre cazul fetei ucise în Caracal. Șeful statului le-a cerut ca investigațiile lor să se desfășoare cu celeritate iar la CSAT să îi fie prezentată o primă evaluare.

 

Te-ar putea interesa și: