Un nou protest inedit a avut loc în această dimineață la sediul ministerului Justiției. Mai multe persoane au aruncat cu ouă în sediul instituţiei conduse de Tudorel Toader, căruia îi reproşează promovarea ordonanţei de urgenţă prin care au fost modificate legile justiţiei.

Cristian Dide şi Marian Moroşanu (poreclit Ceauşescu), s-au numărat și ei printre cei care au bombardat clădirea cu ouă. Protestatarii au adus și două manechine care îi înfăţişează pe Tudorel Toader şi Călin Popescu Tăriceanu (al cărui partid i-a oferit sprijinul politic lui Toader pentru funcţia din Guvern), pe care le-au "plantat" pe spaţiul verde din faţa Ministerului Justiţiei.

Potrivit imaginilor publicate de Epoch Times, ouăle au fost aruncate dintr-o autoutilitară pe care a fost desfăşurat un banner cu chipul aceluiaşi Tudorel Toader şi mesaje anti-OUG. Locul din care au fost aruncate ouăle i-a pus în dificultate pe jandarmii aflaţi la post la MJ, întrucât autoutilitara a fost prevăzută cu o cuşcă metalică. În acest fel, protestatarii au avut timp suficient pentru a epuiza stocurile de sute de ouă cu care au venit la Ministerul Justiţiei, înrucât jandarmii, în lipsa unor unelte adecvate, nu i-au putut extrage.

În ianuarie a avut loc un alt protest similar, după ce un tânăr a fost ucis de un criminal eliberat mai devreme din penitenciar, în baza legii recursului compensatoriu. "Recuzita" a inclusi atunci: vopsea, cuţite şi fotografii format A4 cu Tudorel Toader.