Oamenii s-au bucurat de relaxarea restricțiilor impuse de autorități pe fondul pandemiei de coronavirus în toate județele țării, însă se pare că unii cetățeni nu sunt mulțumiți de deciziile guvernării. Aproximativ 300 de persoane au ieșit să protesteze în Piața Universității, astăzi, în prima zi în care au intrat în vigoare măsurile de relaxare.

Ce cer protestatarii de la guvernanți

Potrivit declarațiilor oferite presei de către unul dintre protestatarii din Piața Universității, cetățenii care s-au adunat să strige, din nou, „Libertate!” în stradă consideră că autoritățile discriminează, prin anumite măsuri adoptate, persoanele nevaccinate.

„Masca nu mai este obligatorie în spațiul public, atât pentru vaccinați, cât și pentru nevaccinați, dar în continuare observăm o tendință de discriminare în măsurile de relaxare, inclusiv în discursul public, a vaccinaților față de nevaccinați”, a spus unul dintre protestatari pentru Antena3.

„Dacă un (vaccinat -n.r.) îi pot infecta pe cei de lângă cu acest virus, nu văd de ce această discriminare”, s-a exprimat persoana in cauza.

Cetățenii vor anularea legii prin care a fost impusă starea de alertă

Bărbatul s-a mai arătat nemulțumit de ilegalitatea măsurii prin care a fost instituită în România starea de alertă. Prin urmare, unul dintre motivele pentru care încă se protestează este neanularea legii prin care a fost impusă starea de alertă.

„Încă nu s-a abrogat Legea 55, care instituie această stare de alertă, stare de alertă care este deja catalogată de CCR ca nerespectând rigorile statului de drept”, a spus protestatarul.
El a mai subliniat că pacienților care nu sunt infectați cu coronavirus le este îngrădit dreptul de acces la sistemul de sănătate.
„Așteptăm să se deschidă spitalele, așteptăm școlile să fie redeschise 100%, redeschiderea HoReCa”, a conchis cetățeanul.