Prostocrația demolează România

Prostocrația demolează România

Invitatul emisiunii Contrapunct de astăzi este jurnalistul Ionuț Cristache, care va discuta împreună cu Dan Andronic despre Politică și Prostie. În România, dar nu numai...

De ce? Umberto Eco spunea că urmărește toate emisiunile de concursuri pentru că ele sunt un exemplu suprem al capacității de memorare a tinerei generații - ei sunt capabili să-și amintească tot ce s-a întâmplat în viața lor, dar nu și înainte. Și, uneori, nici măcar evenimentele din timpul vieții lor.

Acesta "este un fel de a fi condamnat la un prezent etern. Probabil că internetul joacă un rol în acest sens, deoarece afișează un prezent etern. Este adevărat că prin intermediul internetului, dacă îl folosești bine, poți reconstitui istoria. Dar trebuie să fii dotat cu spirit critic pentru a face acest lucru. Dimpotrivă, se pare că, în prezentul etern, oamenii își pierd memoria", spunea renumitul scriitor și semiotician.

Cât de mult suntem influențați de rețelele sociale, cât de mult a scăzut nivelul de inteligență al generației Z, care sunt soluțiile, sunt teme pe care cei doi își propun să le discute.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vineri, 18 noiembrie, de la ora 12.00 pe canalul de YouTube EVZ Capital și pe paginile noastre de Facebook.