Cadavrele lor nu au fost găsite, probele sunt subțiri, expertizele criminalistice nu sunt gata, așa că nimeni nu mai poate afirma categoric că fetele sunt moarte, în ciuda mărturisirii lui Dincă. Nu ar fi o premieră judiciară când un ins recunoaște o crimă pe care n-a comis-o.

De aceea, în momentul de față, avem două ipoteze, vehiculate sub diferite forme și cu multe adaosuri, mai mult sau mai puțin adevărate:

1. Omoruri executate de un criminal în serie, diabolic de abil ca prototip, sau

2. Dincă e doar un furnizor de adolescente dintr-o rețea internațională de trafic de persoane pentru prostituție.

Faptul că legiștii s-au pronunțat deja că în Casa Groazei s-au găsit ”fragmente umane”, dar nu se cunoaște încă ADN-ul, este un lucru care atârnă greu în prima ipoteză. Chiar dacă amprenta genetică nu e a Alexandrei sau a Luizei, este dificil de explicat de ce se află fragmente umane în curtea unui individ.

Vom vedea dacă azi legiștii vor furniza rezultatele privind ADN-ul, așa cum s-a promis. Dacă, în final, se va dovedi că Gheorghe Dincă nu a acționat pentru o rețea de traficanți de carne vie și este doar un monstru psihopat, tot există un câștig, sursele nu au fost irosite: opinia publică află, iar instituțiile statului sunt obligate să acționeze pentru destructurarea unor astfel de rețele, scoase la iveală și puse sub lupa publică de dispariția Alexandrei.

De altfel, așa cum am mai scris, cazul de la Caracal a pus pe tapet atât de multe greșeli și disfuncționalități în sistem și în procedurile judiciare încât, dacă nu vor fi stopate și modificate, vom continua să trăim într-o Românie muribundă.

Multitudinea de informații false, venite înspre jurnaliști chiar și de la reprezentanți ai unor instituții implicate (Poliție, DIICOT, o asociație a procurorilor din Oltenia), zvonuri vehiculate pe rețelele de socializare, extrem de active în aceste zile, înclină tot mai mult balanța către a doua ipoteză, cea cu traficul de minore pentru prostituție. Speranțele tuturor sunt ca fetele să fie în viață și, într-o zi, să aflăm că au fost găsite de Interpol.

Place sau nu multora dintre cârcotașii cu temă trasată, presa a fost mijlocul prin care societatea a aflat (și află!) despre toate ororile din Caracal, Craiova, Arad etc, despre proasta organizare a instituțiilor statului și despre incompetenții puși să le conducă, despre hoitarii politici care s-au repezit să se cațăre pe tragediile unor familii, despre înțelegeri de tip mafiot între polițiști, procurori, frontieriști și interlopi. Fără jurnaliști care aduc informația, țara ar fi în întuneric.

Și ar mai fi un aspect pe care aș vrea să-l subliniez, în lumina ultimelor date apărute! Polițiile din întreaga lume au informatori în rândurile clanurilor interlope, fac pacte cu șefii acestor bande ca să asigure oarecum liniștea societății, însă aceste înțelegeri sunt limitate, iar jocul e controlat de organele statului.

La noi, cel puțin în ultimii 10 ani, de cele mai multe ori proștii cu chipie sau cu „diplomă” de procurori sunt ei la cheremul interlopilor și le mănâncă din palmă pentru o vilă, o mașină bengoasă sau vacanțe exotice unde să-și plimbe amanta, nicidecum soția. O știe comunitatea, dar nimeni nu aplică legalitatea. Cei mititei, polițiști cinstiți sau procurori își văd visurile de la început de drum spulberate. Știm cu toții de ce.

Te-ar putea interesa și: