Evenimentul Zilei > Politica > Propuneri interesatnte de ziua minorităţilor naţionale, venite de la romii din Ardeal
Propuneri interesatnte de ziua minorităţilor naţionale, venite de la romii din Ardeal

Propuneri interesatnte de ziua minorităţilor naţionale, venite de la romii din Ardeal

Aurel Pascu, liderul romilor din Ardeal se leagă de Parlament şi nu numai

Azi 18 decembrie de ziua minoritatilor nationale din Romania, mai multe organizatii ale rromilor din Ardeal, Fundatia Rroma Umanitate, Fundatia Sindy, Centrul Crestin al Rromilor din Transilvania, Asociatia Gaborilor Rromi, Asociatia Interetnica a Rromilor din Romania, Centrul de Incluziune Sociala a Rromilor din Nord-Vest, etc.

             

               Doresc ca in viitorul Parlament sa nu mai existe un grup al minoritatilor nationale intrucat cele optsprezece minoritati nu justifica prezenta in Parlamentul Romaniei, in plus sunt alocate sume mari de bani din bugetul statului acestor minoritati.

               

               Specificam faptul ca sunt deputati in parlament Romaniei reprezentand o minoritate cu numar foarte mic de membrii al organizatiei.

 

               “Mai mult cerem ca la viitoarele alegeri parlamentare din Romania minoritatile nationale sa candideze ca si celelalte formatiuni politice, adica de a trece pragul de cinci la suta si sa nu fie alocate din oficiu aceste portofolii de parlamentar. Suntem singura tara din Uniunea Europeana cu reprezentanti ai minoritatilor fara sa treaca acel prag electoral de cinci la suta.

                Grupul minoritatilor nationale in ultima perioda de mandate parlamentare este un grup de masa de manevra al guvernelor care au fost, si actualului guvern fiindca sunt folositi ca o minge de ping-pong atribuita guvernantilor pentru a-si atinge interesele si numarul de voturi de validare in parlament.”

 

                A declarat Aurel Pascu reprezentatntul rromilor din Ardeal.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: