Evenimentul Zilei > International > Proprietarul unui site acuzat că promovează teorii ale conspirației, arestat
Proprietarul unui site acuzat că promovează teorii ale conspirației, arestat

Proprietarul unui site acuzat că promovează teorii ale conspirației, arestat

Adeptul teoriilor conspiraționiste Alex Jones, a fost arestat, ieri, în Texas, sub acuzația de conducere în stare de ebrietate, după ce soția sa a chemat poliția la ei acasă.

Fondatorul Infowars a fost reținut într-o închisoare din Austin la scurt timp după miezul nopții și eliberat câteva ore mai târziu, a declarat o purtătoare de cuvânt a biroului șerifului din Travis. Jones, 46 de ani, emana de la distanță un ”miros puternic de alcool”, iar alcoolemia înregistrată a fost de  0,076% și 0,079%, potrivit documentelor judiciare.

Totuși, cum în Texas, limita legală de alcool în sânge este de 0,08%, se presupune că Jones nu a putut finaliza testele de sobrietate. În documentele prin care Jones a fost arestat, adjunctul șerifului notează că s-a răspuns, inițial, unui apel în care se reclama o ceartă familială la domiciliul lui Jones, luni, imediat după ora  22.00.

”Dispeceratul a avertizat că agresiunea era doar verbală, dar mai devreme fusese și fizică”, a declarat acesta. Conform jurnaliștilor, avocatul lui Alex Jones nu a putut avea o declarație rapidă în legătură cu clientul său. Mai mult, într-un articol publicat pe site-ul său, Infowars, se sugerează că ar fi avut probleme cu poliția pentru că a condus mașina depășind viteza legală.

Articolul mai menționează că Jones ar fi avut, pe durata cinei, o mică dispută cu soția sa, însă nu se aduce vorba de adevăratul scandal care a izbucnit la ei acasă. În fața polițiștilor, care l-au oprit în timp ce, la volanul mașinii, părăsea cartierul în care locuiește, Alex Jones ar fi spus că el și soția s-au certat la cină, că au mers la un restaurant aflat la 3 kilometri de casă, dar la întoarcere cerata a continuat iar el ar fi decis să plece spre o altă reședință pe care o deține, pentru a se liniști, departe de soția sa.

Alexander Emerick ”Alex” Jones este gazda unei emisiuni de radio, actor, regizor și teoretician al conspirației. Emisiunea lui radio se numește ”The Alex Jones Show” și este difuzată de Genesis Communication Network, dar și prin stațiile radio pe unde scurte din Statele Unite și pe Internet.

Amintim că el este trimis în judecată, în Austin, de părinții unei victime în vârstă de șase ani a masacrului Sandy Hook din 2012, care susțin că proprietarul Infowars și-a folosit site-ul pentru a promova informații false, precum faptul că că împușcarea ar fi fost o farsă.

Sursa: The Guardian

Sursa foto: Infowars

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.