Evenimentul Zilei > Social > Proiectul lacurilor Floreasca-Tei: două luni până la finalizare şi nici urmă de construcţiile promise
Proiectul lacurilor Floreasca-Tei: două luni până la finalizare şi nici urmă de construcţiile promise

Proiectul lacurilor Floreasca-Tei: două luni până la finalizare şi nici urmă de construcţiile promise

Amenajarea circuitului turistic de pe lacurile Floreasca-Tei este într-o continuă întârziere. Proiectul trebuia finalizat în 2015, are o valoare de aproximativ 88.000.000 de lei, dintre care 23 de milioane reprezintă finanţare europeană.

Subvenţia a fost retrasă din cauza unor probleme majore ale proiectului, printre care se numără şi lipsa detaliilor de execuţie. Beneficiind de o nouă autorizaţie de construcţie, valabilă până în 2018, iată că în luna octombrie, la doar două luni până la data finalizării lucrărilor, de pe malul lacului Floreasca lipsesc construcţiile promise: nici urmă de ecluza care trebuia să lege cele două lacuri, de sala polifuncţională, de al doilea amfiteatru pentru activităţi culturale şi de agrement sau de piscine.

Iniţial, proiectul prevedea amenajarea a două amfiteatre, o sală polifuncțională cu o capacitate de 360 de persoane, 5 platforme pentru activități culturale și de agrement, 3 piscine destinate agrementului, 6 porturi turistice, 12 debarcadere, un loc de joacă pentru copii cu o suprafață de 832 de mp și piste de biciclete cu o lungime de 4.410 metri.