Evenimentul Zilei > EVZ Special > Se dau mai mulți bani pentru părinții români! Ce condiții trebuie să îndeplinești
Se dau mai mulți bani pentru părinții români! Ce condiții trebuie să îndeplinești

Se dau mai mulți bani pentru părinții români! Ce condiții trebuie să îndeplinești

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, vrea să acorde sprijin financiar copiilor din familiile care fac parte din categorii sociale vulnerabile.

Primarul Ciprian Ciucu doreşte să acorde sprijin financiar familiilor care nu au posibilitatea să le ofere copiilor îngrijirea corespunzătoare. Este vorba despre un proiect de hotărâre care se regăseşte pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sector 6 din 15 aprilie.

„Se aprobă derularea şi finanţarea în cuantum maxim de 300.000 lei din bugetul local al Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti în anul 2021 a proiectului numit Prestaţii financiare excepţionale pentru familii care nu au posibilitatea de a acorda copiilor îngrijirea corespunzătoare desfăşurat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6”, se arată în proiectul de hotărâre.

Durata proiectului primarului este de şase luni pentru achiziţionarea de alimente

Proiectul prevede acordarea de bonuri valorice, în cuantum de maxim 400 lei/copil, pentru o perioadă de până la 6 luni, pentru achiziţionarea de alimente, medicamente, haine, rechizite, produse de igienă şi de îngrijire pentru copii aflaţi în familii care, din cauza lipsei resurselor financiare, nu le pot asigura satisfacerea nevoilor de bază.

Mai mult, potrivit proiectului, va fi acordat sprijin de maxim 4.000 de lei, o singură dată, familiilor cu copii care nu reuşesc să le asigure acestora condiţii adecvate de creştere şi dezvoltare. Proiectul menţionează oferirea de suport de maxim 8.000 lei, o singură dată, familiilor care traversează o situaţie excepţională care pune în pericol sănătatea, integritatea, dezvoltarea copilului/copiilor.

Bonuri valorice de maxim 500 de lei pe o perioadă de 8 luni

Un alt obiectiv al proiectului este acordarea de bonuri valorice şi/sau bani, în cuantum de maxim 500 lei/caz pentru o perioadă de maxim 8 luni (suma totală alocată pentru un caz va fi în cuantum de maxim 4.000 de lei), femeilor gravide şi/sau mamelor/părinţilor care au în îngrijire copii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 3 ani. Grupurile ţintă ale proiectului sunt reprezentate de copii şi familii din categorii sociale vulnerabile.

Un alt proiect de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sector 6 prevede aprobarea derulării şi finanţării în cuantum maxim de 61.940 de lei din bugetul local al Sectorului 6 în anul 2021 a proiectului Liga Tinerilor Sportivi, desfăşurat de DGASPC Sector 6. Prin acest proiect vor fi organizate concursuri de fotbal, rugby şi şah, la care vor participa 300 de copii şi tineri, beneficiari ai DGASPC Sector 6 şi ai ONG-urilor partenere, scrie Agerpres.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.