Comisia specială pentru legile justiției, condusă de deputatul PSD Florin Iordache, a adoptat, miercuri, cu 14 voturi „pentru” și 6 voturi „contra”.

Parlamentarii PNL și USR au propus, în cadrul dezbaterilor, să se adopte o lege de respingere a ordonanței de urgență, propunerea fiind respinsă, susţine Mediafax.

Liberalii au susținut că „Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie soluţionează conflictele de competenţă apărute între Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie şi celelalte structuri sau unităţi din cadrul Ministerului Public, și rezolvă, în calitate de procuror ierarhic al unităților și structurilor de parchet, plângerile formulate în temeiul art. 336 C.proc.pen împotriva soluțiilor dispuse sau a actelor emise de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, în cauzele de competența Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, până la data operaționalizării acesteia”. Amendamentul a fost respins.

Președintele Comisiei speciale pentru legile justiției, deputatul Florin Iordache, a declarat marți, la Parlament, că este „exclus” ca PSD să renunțe la înființarea secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

„Eu spun ce face PSD-ul, acea recomandare care vizează înființarea secției speciale, este exclus să o punem în legislație. Eu am spus-o la Veneția, ministrul Justiției era lângă mine și nu a spus nimic. Am spus că este exclus.”.

Acesta le-a mai spus membrilor din opoziție, legat de secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție: „Trebuie să se arate monstruozitatea sistemului. O să vedeți în perioada următoare monstruozitățile”.

 

Te-ar putea interesa și: