Proiectul prevede, printre altele,  ca elevilor să li se dea gratuit fructe, lapte şi produse de panificaţie, potrivit dcnews.ro

 

"Pe parcursul săptămânii, unui preşcolar/elev i se acordă gratuit 2 porţii de fructe şi/sau legume, 2 porţii de lapte, o porţie de produse lactate şi 5 porţii de produse de panificaţie, cu încadrarea în sumele alocate cu aceste destinaţii", se menţionează în hotărâre.

"Preşcolarul/elevul prezent la cursuri poate consuma mai mult de o porţie de produs în aceeaşi zi, ca urmare a redistribuirii produselor neconsumate din motive obiective, dar ajutorul financiar al Uniunii Europene se va solicita aşa cum este prevăzut la art. 3 alin (3) din prezenta hotărâre. Pentru săptămâna 'Şcoala altfel', preşcolarii/elevii prezenţi care efectuează excursii sau tabere pot consuma o porţie de produs în ziua/zilele respective, dar ajutorul financiar al Uniunii Europene nu se va solicita pentru cantităţile aferente", se mai precizează în actul normativ.

Potrivit documentului, ordonatorii principali de credite pentru efectuarea plăţilor către furnizori şi prestatori sunt preşedinţii consiliilor judeţene şi primarii comunelor, oraşelor şi municipiilor/sectoarelor municipiului Bucureşti.