Evenimentul Zilei > Vremea > Progoza meteo. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Vești bune pentru Capitală
Progoza meteo. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Vești bune pentru Capitală

Progoza meteo. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Vești bune pentru Capitală

Temperaturile din Capitală, dar și la nivel național, vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei luni, în următoarele 14 zile, conform prognozei ANM.

Potrivit prognozei Agenției Naționale de Meteorologie (ANM), în Capitală vor fi înregistrate temperaturi mai ridicate decât cele normale în luna decembrie.

Precipitații excedentare în București

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în primele două săptămâni ale lunii. La începutul primei săptămâni, valorile termice maxime în București se vor situa ușor sub normele perioadei, cu o medie de 3 grade, iar minimele vor fi, în medie, de -1…1 grad. Apoi, vremea se va încălzi, media maximelor va atinge 10…11 grade în intervalul 10 – 13 decembrie, iar cele minime vor avea o valoare medie de 3…7 grade.

Ulterior, va avea loc un proces de răcire treptată și astfel, între 17 și 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor de 4…5 grade și ale minimelor de -2…0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 7 – 15 decembrie, iar în jurul datelor de 10 și 13 decembrie vor fi posibile cantități de apă mai însemnate.

În țară, vremea va fi mai caldă decât media perioadei

ANM a emis și prognoza meteo la nivel național pentru următoarele două săptămâni.

Săptămâna 7 – 14 decembrie 2020

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare marte a țării, dar mai ales în sud-estul extrem și în regiunile vestice, nord-vestice și centrale. Ploile vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în jumătatea nordică a Olteniei și Munteniei, iar în restul țării va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 14 – 21 decembrie 2020

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

La munte

În primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor crește ușor spre medii de 2…3 grade, ce se vor menține până în data de 13 decembrie. Apoi, temperatura maximă va fi în scădere treptată spre valori, în medie, de -2 grade. Minimele termice vor fi în creștere până în data de 11 decembrie, spre valori medii de -2 grade, ce se vor menține până în data de 14 decembrie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 9 – 15 decembrie, iar în jurul datelor de 10 și 13 decembrie vor fi posibile cantități de apă mai însemnate.