Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoză specială de ultimă oră. Anunț de la ANM: Începe în weekend
Prognoză specială de ultimă oră. Anunț de la ANM: Începe în weekend

Prognoză specială de ultimă oră. Anunț de la ANM: Începe în weekend

O nouă prognoză de la ANM umbrește planurile tuturor românilor care sperau că în weekend se vor putea bucura de o vreme frumoasă.

Începând cu acest weekend, valorile termice vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, iar românii vor avea parte și de înnorări temporar accentuate, ploi și intensificări ale vântului.

Vremea sâmbătă, 18 iulie

În regiunile vestice şi nord-vestice, local în centru, iar din a doua parte a zilei şi în sud-vest, vremea va fi instabilă, iar valorile termice mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă. Vor fi înnorări  temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi izolat, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă înregistrate îndeosebi prin acumulare vor fi local însemnate.

În restul teritoriului, temperatura aerului va fi în creştere uşoară, iar cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară, când doar pe suprafeţe mici vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare la munte, în sud şi în sud-est.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 şi 33 de grade, iar cele minime între 9 şi 19 grade, uşor mai ridicate pe litoral.


 

„Frecvenţa evenimentelor meteo care pot produce pagube prin intensitatea lor ridicată este una în creştere şi este confirmată şi de ceea ce se întâmplă în teren, dar şi de acest număr ridicat de avertizări Cod roşu de vreme severă pe care ANM le-a emis”, a precizat Gabrielei Băncilă, director meteorologie operaţională din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

,,Ne referim în acest an la o frecvenţă foarte ridicată a episoadelor în care s-au înregistrat cantităţi importante de apă pe intervale scurte de timp, ceea ce a făcut ca luna iunie a anului 2020 să se situeze pe locul cinci în topul celor mai ploioase luni iunie de la noi din ţară.

Se pare că şi a doua parte a verii va fi una cu multe fenomene meteorologice care să reprezinte sau care să caracterizeze aceeaşi tendinţă pe care a avut-o prima parte a verii, respectiv de la intervalele în care instabilitatea atmosferică este pronunţată, la intervale în care vremea este călduroasă, disconfortul termic este în creştere şi chiar zile cu caniculă”, a precizat Gabriela Băncilă, conform Antena 3.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: