Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 5 iunie 2021. Pentru acest final de săptămână, meteorologii anunţă vreme instabilă. Se anunţă ploi torenţiale însoţite de descărcări electrice şi vijelii. Temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru data din calendar.

Sâmbătă, 5 iunie, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale acestei date. Temporar vom avea înnorări accentuate, îndeosebi după-amiaza și spre seară. În acest interval vor fi perioade cu averse și descărcări electrice local în nord și pe arii restrânse în rest.

Noaptea, astfel de fenomene se vor semnala pe arii relativ extinse în jumătatea nordică a țării și pe suprafețe mici în restul teritoriului, cu o probabilitate mai mare de apariție în sud-est. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, izolat se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

Temperaturile maxime ale zilei se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 16 grade.

Prognoza meteo în București

Sâmbătă, 5 iunie, în București vom avea înnorări accentuate cu caracter termporar, în prima parte a zilei. După-amiaza și la începutul nopții va apărea probabilitatea unor ploi de scurtă durată cu descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă a zilei se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 11 până la 13 grade.

Vremea pe litoral

Pe litoral, vremea va fi răcoroasă, dar în general frumoasă. Cerul va fi variabil, temporar mai noros după-amiaza și noaptea.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 23 de grade, iar cele minime între 15 și 17 grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 15 și 17 grade.

Prognoza meteo la munte

În regiunile de munte, vremea va deveni în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice.

Astfel de fenomene se vor semnala după-amiaza și seara local în Carpații Orientali, iar noaptea pe arii restrânse în cea mai mare parte a zonei montane. La munte își vor face apariția ploile care vor avea caracter torrential. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, izolat se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele înregistrate în intervalul anterior.