Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni. Când vine primăvara
Prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni. Când vine primăvara

Prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni. Când vine primăvara

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, perioada 22 februarie-22 martie. Conform estrimărilor meteo, în ultimă săptămână a lunii februarie 2021 va fi mai cald decât în mod normal pentru această perioadă, iar precipitațiile vor fi sub valorile normale.

Prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni. În primele două săptămâni ale lunii martie, vremea se anunță în normalul perioadei, la fel și precipitațiile, și începând cu a treia săptămână din martie, vremea se va încălzi.

Cum va fi fivremea în următoarele patru saptămâni, anunțată de ANM:

Săptămâna 22.02.2021 – 01.03.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII. Abaterea cantităților de precipitații medii și climatologia de referință(1993-2016) Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

Săptămâna 01.03.2021 – 08.03.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI. Temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, local ușor mai coborâte în sud-est și la munte.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane din jumătatea vestică a țării.

Săptămâna 08.03.2021 – 15.03.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI. Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, posibil ușor deficitar în regiunile extracarpatice și la munte.

Săptămâna 15.03.2021 – 22.03.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI. Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, cu posibilitatea unui ușor excedent local în regiunile nordice.

Aceste estimări meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie
Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.