Evenimentul ZileiVremeaPrognoza meteo. Iarna nu ne părăsește. Vântul atinge viteze de 70 de km/h

Prognoza meteo. Iarna nu ne părăsește. Vântul atinge viteze de 70 de km/h

Prognoza meteo. Iarna nu ne părăsește. Vântul atinge viteze de 70 de km/h
ANM avertizează că pentru o perioadă de 48 de ore, în intervalul 7-9 aprilie, la nivel național se vor înregistra scăderi considerabile ale valorilor termice. Temperaturile în această perioadă vor fi mai mici decât mediile anuale consemnate pentru această perioadă. Astfel, în zonele montane vor cădea ninsori consistente, iar vântul se va intensifica depășind unori viteze de 70 km/h.

Administrația Națională de Meteorologie ( ANM ) a emis o prognoză meteorologică pentru două săptămâni la nivel național. În prima parte a intervalului analizat temperaturile vor fi mai răcoroase și în zonele înalte vor cădea ninsori. În a doua parte a intervalului, temperaturile vor reveni către normalul perioadei. Se estimează totuși și în al doilea interval oscilații meteo importante.

Scăderi considerabile ale valorilor termice la nivel național în intervalul 07 – 09 aprilie

De asemenea, cu începere din noaptea trecută, ANM avertizează că pentru o perioadă de 48 de ore, în intervalul 7-9 aprilie, la nivel național se vor înregistra scăderi considerabile ale valorilor termice. Temperaturile în această perioadă vor fi mai mici decât mediile anuale consemnate pentru această perioadă. Astfel, în zonele montane vor cădea ninsori consistente, iar vântul se va intensifica depășind unori viteze de 70 km/h.

Atenționarea meteo ANM menționează pentru intervalul 06 aprilie, ora 21:00 – 08 aprilie, ora 10:00 că vor cădea precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori. De asemenea, se vor înregistra intensificări ale vântului și o vreme deosebit de rece.

Potrivit aceleași atenționări ANM, începând din noaptea de marți spre miercuri (6/7 aprilie), în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării, precum și în zonele montane și deluroase, vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15…20 l/mp). În aceste zone, se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte. Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, spulberând zăpada.

ANM avertizează că vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative. Până sâmbătă (10 aprilie) vremea se va menține deosebit de rece, iar în cursul nopților și al dimineților local se va produce brumă.

Cod Galben emis de ANM pentru intervalul 06 aprilie, orele 23:00 – 07 aprilie, orele 18:00

Administrația Națională de Meteorologie a emis, de asemenea, o atenționare meteorologică de tip Cod Galben valabilă pentru intervalul 06 aprilie, ora 23:00 – 07 aprilie, ora 18:00. Atenționarea consemnează ninsori însemnate cantitativ și  intensificări ale vântului.

Astfel, pentru ziua de 7 aprilie 2021, ANM prognozează că în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, va ninge, local însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h. La altitudini de peste 1500 m, vor fi rafale de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

În București, în intervalul 06.04.2021, orele 21:00 – 07.04.2021, orele 09:00, ANM a emis o prognoză specială. În intervalul menționat, cerul va avea înnorări, trecător va ploua slab, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 3-6 grade.

Prognoză specială ANM pentru București

O prognoză specială de același gen a fost emisă pentru București în intervalul 07.04.2021, orele 09:00 – 08.04.2021, orele 10:00. Astfel, în acest interval, vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată.

Temperaturile maxime vor fi de 7 – 9 grade, iar cea minimă de -2 – 0 grade, mai scăzută în zona periferică. Cerul va avea înnorări și temporar, mai ales ziua, va ploua. De asemenea, vântul va avea intensificări în prima parte a intervalului cu viteze, în general, de 45 – 55 km/h, apoi va slăbi în intensitate. Spre sfârșitul nopții vor fi condiții de ceață și brumă.


Accesează: