Evenimentul Zilei > Actualitate > Restricţii extinse în Bucureşti. Cifrele nu lasă altă soluţia autorităţilor. News alert
Restricţii extinse în Bucureşti. Cifrele nu lasă altă soluţia autorităţilor. News alert

Restricţii extinse în Bucureşti. Cifrele nu lasă altă soluţia autorităţilor. News alert

Municipiul Bucureşti a înregistrat duminică o rată de infectare cu Covid-19 de 7,02 cazuri la mia de locuitori, astfel că sunt şanse foarte mari ca restricţiile de circulaţie din weekend să se aplice şi în timpul săptămânii.

Restricţii extinse în Bucureşti. Cifrele nu lasă altă soluţia autorităţilor. News alert. Joi, şeful DSU, Raed Arafat, dezvăluia că în localităţile în care rata de infectare cu Covid-19 depăşeşte 4 la mia de locuitori se vor închide sălile de fitness.

De asemenea, secretarul de stat în MAI sublinia că în zonele în care rata de infectare depăşeşte 7,5 la mia de locuitori, restricţia de circulaţie din weekend se va aplica şi în celelalta zile ale săptămânii.

„Dacă incidenţa depăşeşte 7,5 la mie atunci circulaţia va fi permisă până la orele 20 pe toată perioada săptămânii, iar operatorii economici activitatea se va închide la ora 18:00 pe toată perioada săptămânii, iar revenirea acestei măsuri va fi dacă se scade sub 7 la mia de locuitori.

Sunt măsuri care devin obligatorii şi nu se mai discută sau dezbat în cadrul comitetelor. În momentul în care o incidenţă este atinsă, măsura intră automat pe baza incidenţei respective”, spunea Raed Arafat.

În acest context, Capitala este la un pas de noi restricții sanitare, care ar putea fi aplicate chiar de zilele următoare. În București există în acest moment o rată de infectare de 7,02% la mia de locuitori. Aşa cum se ştie, restricțiile prevăd închiderea magazinelor de la ora 18:00 și interzicerea circulației între orele 20:00 și 05:00.

Restricţii extinse în Bucureşti

Excepțiile se fac doar pentru plimbarea animalelor de companie în fața casei/blocului, acţiune pentru care trebuie să fie prezentată dovada că stăpânul animalului locuieşte în zonă.

De asememea, excepţiile se referă şi la victimele violenței domestice, care se deplasează pentru a cere ajutor autorităților. Şi cei care merg la vaccinare şi demonstrează asta nu sunt afectaţi de noile restricţii.

Ultimele restricţii sanitare nu îi afectează pe cei care merg la slujbele organizate pentru Paștele Catolic (n.r. – valabil doar în perioada 3-4 aprilie, când se poate circula și în intervalul 20:00 – 02:00).

Activitățile economice exceptate de restricții în București sunt cele din farmacii şi benzinării. De asemenea, livratorii, transportatorii de persoane cabinetele medicale, inclusiv cele stomatologice, scapă de restricţii.