Evenimentul Zilei > Vremea > METEO. Nu scăpăm de probleme! Vremea se strică și mai tare…
METEO. Nu scăpăm de probleme! Vremea se strică și mai tare…

METEO. Nu scăpăm de probleme! Vremea se strică și mai tare…

Meteorologii vin cu vești proaste despre vreme, așa că ne înrebăm dacă se va mai îndrepta puțin până pe 15 mai, când - în sfârșit - vom putea ieși din nou din case la plimbare.

Vremea se va menține în general instabilă și astăzi. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor înregistra averse pe arii relativ extinse, exceptând Oltenia, unde acestea se vor semnala doar izolat. Aversele vor fi însoțite local de descărcări electrice, mai ales în regiunile sudice și sud-estice, unde vor fi și condiții de grindină.

Pe suprafețe reduse cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp. În zona de munte, îndeosebi la altitudini mari în partea a doua a intervalului, se vor semnala precipitații mixte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali, unde la rafală se vor depăși viteze de 80…90 km/h și local și la viteze mai mici și în restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade, iar cele minime între 1 şi 12 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Miercuri, vremea va fi chiar mai rece, cu temperaturi maxime între 7 şi 16 grade, iar cele minime în general între 3 şi 9. Cerul va avea înnorãri în majoritatea zonelor şi va ploua pe arii extinse, exceptând sud-vestul, unde ploile se vor semnala local.

În partea de sud-sud-est a teritoriului vor fi averse ce pot avea caracter torenţial şi vor fi însoţite izolat de descãrcãri electrice, în timp ce în zonele montane vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zãpadã. Local se vor cumula cantitãţi de apã de peste 20…30 l/mp.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţarii, cu viteze de 45…55 km/h şi local peste 65 km/h şi sufla tare la munte, cu rafale de 80…100 km/h şi temporar, mai ales la altitudini mari, va fi viscol. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

De temperaturi mai ridicate comparativ cu normele perioadei vom avea parte aia spre sârșitul săptămânii, deși instabilitatea atmosferică se va menține în aproape toate zonele ţării.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.