Vreme de primăvară în București, cod galben de viscol și ninsori la munte

Vreme de primăvară în București, cod galben de viscol și ninsori la munte Soare. Sursa foto: Dreamstime.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo specială pentru București, ce va fi valabilă în următoarele două zile. Potrivit meteorologilor, vremea va fi extrem de caldă pentru această perioadă.

Prognoza meteo în București. În intervalul 3 ianuarie, ora 10.00 – 4 ianuarie, ora 8.00, temperaturile vor rămâne peste media specifică perioadei, atingând o valoare maximă de aproximativ 11 grade. În același timp, minima se va situa între 2 și 4 grade.

Prognoza meteo București. Vreme caldă și temperaturi de primăvară

Pe parcursul zilei, cerul va fi parțial înnorat, cu o probabilitate redusă de ploi ușoare. Vântul va avea intensitate slabă până la moderată.

De asemenea, începând de joi dimineața și până vineri, la ora 10.00, vremea va deveni remarcabil de călduroasă pentru această perioadă a anului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cerul va prezenta variații, cu tendința de a se înnora în timpul după-amiezii și serii, când pot apărea ploi ușoare. Vântul va sufla în general moderat, cu rafale ce pot atinge viteze de 35 – 40 km/h.

Temperatura maximă se va situa între 13 și 15 grade, în timp ce temperatura minimă va coborî la 2 – 4 grade.

Prognoza meteo

Prognoza meteo, București. Sursa foto: Sorin Colac | Dreamstime.com

Cod galben de viscol și ninsori la munte

În același timp, ANM a emis un cod galben de intensificări ale vântului în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali, ninsori viscolite la altitudini de peste 1700 m.

Acesta e valabil între 3 ianuarie, ora 10.00 și 5 ianuarie, ora 10.00.

În intervalul menționat, prognoza meteo arată că în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze de 60...80 km/h.

Pe creste, în general la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h și va fi viscol.

Intensificări ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului.

munți zăpadă

Zăpadă la munte. Sursa foto: Pixabay

Prognoza meteo. Cod galben de precipitații moderate cantitativ

În același timp, e în vigoare un alt cod galben de precipitații moderate cantitativ în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali. Vor fi afectate județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Mureș.

Acesta e valabil de miercuri, 3 ianuarie, ora 10.00 și până joi, 4 ianuarie, ora 22.00. În timpul menționat, se vor înregistra temporar precipitații moderate, în principal sub formă de ploaie. Va exista posibilitatea de a se transforma în lapoviță și ninsoare la altitudini peste 1700 m, generând un nou strat de zăpadă.

Cantitățile de apă vor varia între 25 și 30 l/mp, cu izolări ce pot depăși 40 l/mp.