Frig, ploi și vânt în aproape toată țara. Cod galben de ninsori. Prognoza meteo actualizată

Frig, ploi și vânt în aproape toată țara. Cod galben de ninsori. Prognoza meteo actualizată Prognoza meteo. Sursa foto: Pixabay

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de vreme rea în mai multe zone ale țării. Mai exact,  meteorologii anunță temperaturi scăzute, ploi, vânt, iar la munte, ninsori abundente.

Prognoza meteo: Frig, ploi, vânt și cod galben de ninsori

Așadar, ANM a emis o informare valabilă în intervalul 21 aprilie, ora 15 – 22 aprilie, ora 15, anunţând că aria ploilor va fi în extindere treptată dinspre sud-vest şi va cuprinde toate regiunile.

În intervalul menționat aria ploilor va fi în extindere treptată dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 10...15 l/mp, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, pe arii restrânse de peste 30 l/mp. Vor fi mai ales averse, izolat însoțite de descărcări electrice. În zona de munte precipitațiile vor fi mixte.

Vântul va avea local și temporar intensificări în regiunile sudice și sud-estice cu viteze în general între 45 și 55 km/h. De asemenea, marți, 23 aprilie, ploile se vor extinde din nou, iar mai ales în zonele de munte și în sud-vest se vor acumula cantități însemnate de apă. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Atenționare meteorologică: Cod galben de ninsori

În prognoza meteo actualizată, ANM  a fost emisă o avertizare cod galben de ninsori însemnate cantitativ, pentru perioada 21 aprilie, ora 18 – 22 aprilie, ora 12. Zonele vizate sunt Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură.

Meteorologii de la ANM au transmis că la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă.

Prognoza meteo pentru București

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză specială pentru intervalul 21.04.2024 Ora 15:00 - 22.04.2024 ORA 15:00, în București.

Cerul se va înnora treptat, iar pe parcursul nopţii de duminică spre luni va ploua moderat şi se vor acumula cantităţi de apă în jur de 15 l/mp. Luni, cerul va fi temporar noros, iar averse slabe vor mai fi la începutul zilei.

Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări. Temperatura maximă a după-amiezii de duminică va fi de 18...19 grade, iar pentru luni va fi de 14...15 grade. Temperatura minimă va fi de 7...8 grade, potrivit ANM.