Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo, 17 octombrie. Vremea se va menține rece. Ce temperaturi se anunță în marile orașe
Prognoza meteo, 17 octombrie. Vremea se va menține rece. Ce temperaturi se anunță în marile orașe

Prognoza meteo, 17 octombrie. Vremea se va menține rece. Ce temperaturi se anunță în marile orașe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 17 octombrie. Vremea se va menține rece având în vedere specificul lunii. În unele regiuni, temperaturile vor crește, însă foarte ușor.

Vremea, duminică, 17 octombrie, va fi mai rece decât în mod obișnuit. Cerul va fi variabil în special în vestul și nord-vestul României, iar în restul țării s vor semnala înnorări temporare. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. Pe parcursul zilei, va ploua slab pe arii restrânse în sudul și sud-estul țării și izolat, în centrul și estul teritoriului, unde se vor semnala și condiții de ceață.

Valorile termice diurne vor fi ușor în creștere față de zilele anterioare. Temperaturile minime vor varia între 0 și 9 grade Celsius, cele mai scăzute valori raportându-se în depresiuni. Valorile termice maxime se vor situa între 11 și 17 grade Celsius.

Vremea în București, 17 octombrie

Cerul, duminică, în Capitală, va prezenta înnorări. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. Trecător, pe parcursul zilei, se vor semnala ploi slabe. Temperaturile minime vor varia între 6 și 8 grade Celsius, în timp ce valorile termice maxime vor fi de aproximativ 13 grade Celsius, potrivit prognozei meteo.

Ploi slabe în zonele de munte

În zonele montane, cerul va fi noros. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. Temporar, cu precădere în masivele sudice, se vor semnala ploi slabe. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din zilele precedente.

Ce temperaturi maxime se anunță în marile orașe

Oradea – 16°C/ Timișoara – 17°C/ Baia Mare – 14°C/ Craiova – 12°C/ Sibiu – 12°C/ București – 13°C/ Constanța – 14°C

Galați – 15°C/ Brașov – 11°C/ Miercurea Ciuc – 11°C/ Iași – 14°C/ Cluj-Napoca – 16°C/ Suceava – 14°C

Cum va fi vremea în săptămâna 18 – 25 octombrie

Vremea se va încălzi mai mult decât în mod normal în următoarele patru săptămâni, arată prognoza meteo. În ceea ce priveşte precipitaţiile, acestea vor lipsi în următoarele trei săptămâni. La jumătatea lui noiembrie, însă, reîncep să apară ploile.

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-est.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele montane. Vreme mai caldă ca normalul perioadei, până pe 15 noiembrie