Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo, 10 noiembrie: Cerul se înseninează unde nici nu ne așteptăm. Temperaturile, însă, vor scădea
Prognoza meteo, 10 noiembrie: Cerul se înseninează unde nici nu ne așteptăm. Temperaturile, însă, vor scădea

Prognoza meteo, 10 noiembrie: Cerul se înseninează unde nici nu ne așteptăm. Temperaturile, însă, vor scădea

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 10 noiembrie. În primele ore ale zilei, vremea va fi rece, iar temperaturile vor scădea și seara. Precipitațiilor vor scădea, însă, în intensitate, anunță meteorologii.

Vremea, miercuri, 10 noiembrie, va fi mai rece decât specificul lunii noiembrie, în special dimineața și în noaptea de miercuri spre joi. Cerul va fi senin în zonele montane, în timp ce în restul regiunilor din țară va fi variabil. În prima parte a zilei, în nordul Olteniei, Munteniei și în sudul Banatului, cerul va prezenta înnorări. Izolat, în teritoriile amintite se vor semnala și condiții de burniță și/sau ploi slabe.

Rafalele de vânt vor fi, miercuri, slabe și/sau moderate. În sudul Banatului și în vestul Carpaților Meridionali, vântul se va intensifica, iar rafalele vor depăși viteze de 70 km/h. Pe perioade scurte de timp, se vor semnala rafale de vânt și în Moldova și pe litoral.

Temperaturile minime vor varia, miercuri, între -8 și 2 grade Celsius, cele mai scăzute înregistrându-se în estul Transilvaniei, unde meteorologii avertizează că este posibil ca acestea să atingă chiar și -12 grade. Pe litoral și în Dealurile de Vest, valorile termice vor fi ușor mai ridicate. Temperaturile maxime se vor situa între 5 și 14 grade Celsius în această zi.

Vremea se va menține rece în București

În București, miercuri, 10 noiembrie, vremea va continua să fie rece. Cerul va fi variabil, iar rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. Presiunea atmosferică va fi aproape staționară la o valoare considerabil mai mare decât cea normală, anunță meteorologii.

Potrivit prognozei meteo, în Capitală, temperaturile minime vor varia între -3 și 0 grade Celsius. Valorile termice maxime se vor situa în jurul a 8-9 grade Celsius.

Prognoza meteo anunță cer senin la munte

În zonele montane, vremea va fi frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, spre deosebire de restul țării. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. Pe crestele Carpaților Meridionali, vântul se va intensifica și va depăși 70 de km/h.

În depresiunile montane, în primele ore ale zilei și în noaptea de miercuri spre joi se vor semnala condiții de ceață. Potrivit meteologilor, temperaturile vor fi asemănătoare cu cele raportate în zilele anterioare.