Vremea va fi caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, iar ploi vor putea să apară la munte și în nord-vest. Spre seară, precipitațiile vor cuprinde jumătatea de nord-vest a țării. Vântul va avea intensificări la munte.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor situa între 10-11 grade pe litoral şi 19-20 de grade în vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade.

La munte vor predomina ploile, iar la altitudini mai mari vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea unele intensificări.

În București, temperatura maximă va fi de 15-16 grade, iar cea minimă va fi de 5-6 grade.

Un weekend călduros

Finalul săptămânii vine cu temperaturi de până la 23 de grade. De vineri, vremea va deveni caldă pentru această dată în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice şi sud-vestice. Astfel, temperaturile maxime se vor situa între 13 şi 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade.

Vor exista averse şi se vor semnala descărcări electrice, iar în zona înaltă de munte vor fi precipitaţii mixte. Totodată, în restul timpului şi al teritoriului înnorările vor fi doar temporare şi ploile, izolat. Local, vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari pe crestele înalte de munte.

Și în Capitală vremea se încălzește, iar temperatura maximă va fi de 20-21 de grade, pe când cea minimă va fi de 6-8 grade.

Luna aprilie vine cu temperaturi mai ridicate

Luna aprilie vine cu temperaturi și mai ridicate, dar și cu precipitații. Totuși, de la mijlocul lunii, valorile termice vor scădea, apropiindu-se de cele normale pentru această perioadă.

Perioada 1-5 aprilie

Astfel, în perioada 1 – 5 aprilie, temperaturile vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a ţării. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice şi vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

 Perioada 5-12 aprilie

Același lucru este valabil și pentru intervalul 5 – 12 aprilie, când temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare în jumătatea vestică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Perioada 12-19 aprilie

În perioada 12 – 19 aprilie pe de altă parte, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Perioada 19-26 aprilie

Intervalul 19 – 26 aprilie este asemănător, iar potrivit ANM, temperaturile vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi uşor deficitare în regiunile centrale şi nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.